ÅPNINGSTIDER
I DAG: Stengt*

Larvik Museum i Verksgården er stengt våren 2021 på grunn av ombygging av utstilling.

Grevskapshistorie, byhistorie og maritim historie

Bildet viser et maleri av Larvik fra 1685

Utstillingen i første etasje på Larvik Museum i Verksgården ombygges og fornyes, og derfor stenges museet fra januar til juni. Maleriutsnittet over, som forestiller et idyllisert Larvik, ble malt ca 1685, trolig av Louis Boudan. (Bibliothèque nationale de France)

Bildet viser Larvik Museums bygning i Verksgården

Siste mulighet for å besøke Verksgården i år blir søndag 20. desember.

Bildet viser musikere og sangere i Larvik kirke

Den tredje og fjerde juledag 1944 og tredje og fjerde nyttårsdag 1945 fikk Larviks befolkning muligheten til å være med på en stor konsertopplevelse i Larvik kirke. Gruppebildet av musikere og kor er blitt månedens bilde i desember, og samtidig den siste artikkelen i denne serien inntil videre.

Bildet viser permen på fire meget gamle arkivbøker i mørke farger. Bøkene ser svært slitt ut.

To av museets viktigste oppgaver er å ta vare på og formidle.

Bildet viser den røde Herregården i snø. Fotograf Vidar Askeland

For noen dager siden besøkte vi kolleger på Københavns Museum for å høre hvordan byen bruker sin historie, og hvordan kulturarvinstitusjoner som for eksempel museer bidrar til dette.

Bildet viser en gravplate i Verksgården.

Tidligere har vi skrevet om funn av av gravplater på parkeringsplassen ved verksporten på Langestrand, eller parkeringsplassen til Spenst, som den like gjerne kalles i dag. Ingen husket dengang at dette var gammel kirkegårdsgrunn, og stor var forundringen da to massive jernplater stakk opp av bakken.