Verksgården

Larvik Museum holder til i Verksgården på Langestrand, bydelen som historisk sett forbindes med Fritzøe jernverk og sagbruk. Her finner du våre kontorer, våre faste og midlertidige utstillinger, våre arrangementer, foredrag og familieaktiviteter.

I Verksgården kan du oppleve utstillingene «Den glemte byen» og «Larvik i endring 1880–1915». Aktiviteter for barn i kreativt verksted i sommersesongen. Vi har også visningssted og utstillinger i Herregården og på Sjøfartsmuseet.

Om Fritzøe Verk

Verksgården, eller «Verkensgården»,  var opprinnelig en del av Fritzøe jernverk som ble anlagt allerede på 1600-tallet. Verksporten og portnerboligene ble bygd i 1856 av daværende eier Michael Treschow. Museet holder til i en bygning som tidligere var stall for verkets hester. Larvik Museum flyttet fra Herregården til Fritzøe Verk i 2002.

På museet kan du kjøpe en guidebok som viser vei til spaserturer inne på verksområdet og i boligområdet på Langestrand. Vil du vite mer, har Langestrand Nyttige Selskabs utgitt Langestrands historie i to bind i samarbeid med Fortidsminneforeningen. Bind 1 heter «Langestrand og Fritzøe værk – et jernverksamfunn ved havet» og bind 2 heter «Langestrand. Fra Bellevue til Skrubbehjul». Begge er å få i museets butikk.