Las Palmas dukke

HS.03991

Hvalfangstmuseet fikk  en «Las Palmas dukke» til sin samling.

Denne Las Palmas dukken er ca. 60 år. Giveren av dukken fikk den i gave av faren, da hun var barn på 1950 tallet. Faren som var sjømann/hvalfanger, hadde dukken med seg da han kom hjem fra hvalfangst. «Las Palmas- dukke» fikk sitt navn fordi de ble kjøpt i Las Palmas på Gran Canaria. Kokeriene gikk ofte inn for å bunkre olje på Kanariøyene.

Dukken representerer en gave som barn av sjøfolk/hvalfangere ofte fikk. Denne dukke er i god stand, til tross for celluloidmaterialets dårlige holdbarhet. Sove- gådukke har brunblondt halvlangt hår med korketrekkere. Rødmalt, åpen munn og med brune øyne. En stråhatt med strikk til å feste under haken. Bomullskjole med applikerte blomster. Kjolen er stramt nestet sammen bak, og er ikke beregnet til å ta av og på. Dukken har undertøy (rosa bukse), hvite sokker og hvite sko.

«Blant småjentene var de såkalte Las Palmas-dukkene svært populære. Las Palmas på Kanariøyene var fast bunkringshavn for hvalbåtene på hjemreisen»:

Les mer på Hvalfangstmuseets egen hjemmeside, «Hvalungær» og dukker fra Las Palmas, og sovedukker fra Las Palmas. Se også på Digitalt Fortalt: Hvalfangerens hustruer og familier.

Se også flere bilder av dukken på Digitalt Museum

 

 

Forrige artikkelHaugar søker resepsjonsmedarbeider Neste artikkelNy direktør på plass