Hopp til hovedinnhold

Filmvisning: "Tante Pose"

Velkommen til filmvisning 6. desember kl. 13.00 - 15.00!

  • Foto: filmklubb.no

Aluminiummuseet feirer førjulstiden med den norske komediefilmen Tante Pose. 

Midt i julestria melder den upopulære søsteren til sorenskriver Bals, Blanca, også kalt «Tante Pose» sin ankomst til Balsgården. Det kommer som et sjokk, og sorenskriveren frykter at besøket vil medføre problemer og komplikasjoner, hvilket viser seg å stemme. Fra første stund blir det etablert krigstilstand mellom Tante Pose og sorenskriverens svigerfar, familiens populære bestefar. Tante Pose klarer å gjøre livet surt både for den ene og den andre i familien. Det blir mange forviklinger, og det løser seg ikke før julekvelden er omme.

Filmen bygger på julefortellingen med samme navn av Gabriel Scott fra 1904. Filmen er fra 1940 og Leif Sinding står for manus og regi. I rollene møter vi Henny Skjønberg, Einar Vaage og Knut Wigert m.fl.

Se filmen på Aluminiummuseet tirsdag 6.desember kl. 13.00!

Inngang: kr. 50 (kjøpes i museet). 


Møte med filmminner

Aluminiummuseet inviterer til møte med gamle norske filmklassikere i flere sjangre. Tidsmessige er filmene produsert mellom 1940 og 1970, og er nok best kjent for de som har levd en stund. I mars vises den velkjente Støv på hjernen i anledning kvinnedagen, og deretter går det slag i slag med filmvisning på tirsdager en gang i måneden med unntak av juli. Gamle svart-hvitt filmer med titler som Herrens og hans tjenere, Ni liv, Vi gifter oss, Ungen, Trost i taklampa og Tante Pose m. fl., vil nok lyde kjent for mange. Ta deg tid til en hyggestund på museet og la deg underholde av og med gamle filmminner.