Foredrag: Olav Duuns forfatterskap

Bli kjent med Olav Duun og hans forfatterskap under kulturminnedagene i Holmestrand.

  • Olav Duuns hus i Holmestrand. Foto: Holmestrand kommune. (Foto/Photo)
    1/1
    Olav Duuns hus i Holmestrand. Foto: Holmestrand kommune.

Delta på vårt foredrag Olav Duuns forfatterskap, hans liv og virke og bevaringen av kunstnerhjemmet i Holmestrand.


Visste du at en av Norges fremste forfattere Olav Duun, født i Namdalen i 1876 og nominert til Nobelprisen i litteratur flere ganger, skrev sine berømte romaner i Holmestrand? Han flyttet til Holmestrand i 1908, da han ble lærer på daværende Ramberg skole. Han, ektefellen Emma og datteren Dagmar bodde forskjellige steder i byen før familien kjøpte «Fjellvang» i 1914. Her bodde Olav fram til sin død i 1939. Enken Emma bodde i huset fram til hun døde 1970. Da ble huset overdratt til Olav og Emma Duuns stiftelse, som ble etablert i 1973 for å bevare huset som et minne om forfatteren. 

Huset er bevart slik ekteparet Duun hadde det, og inneholder blant annet et bibliotek med boksamling og brev. I 1976 ble det åpnet en minnepark i forbindelse med forfatterens 100-årsminne.

Nå får du anledning til å stifte bekjentskap med forfatteren og høre mer om hvordan kunstnerhjemmet blir ivaretatt. Hør leder av Olav og Emma Duuns stiftelse, Arnfinn Horne Johansen, fortelle om Olav Duuns liv og virke og hans like aktuelle forfatterskap under markeringen av kulturminnedagene 2022.

Velkommen til Aluminiummuseet onsdag 7. september kl. 18.00 - 19.00!

Inngang: Kr. 100 (kjøpes i museet).

Kontaktpersoner:
Kristin Skjelbred tlf. 482 50 299