Drømmen om Berger museum

Høsten 2009 ble «Tyskland» kjøpt av Svelvik kommune for at Berger museum skulle få nye lokaler. Lokalene som Berger museum har hatt sine utstillinger i 10 år var ikke egnet til offentlig bruk verken for rullestolbrukere eller for store grupper som f.eks. skoleklasser.

Forutsetningen for at kommunen skulle gå med på kjøpet av «Tyskland» var at de kunne få solgt de gamle museumslokalene. Da det ordnet seg ble drømmen om Berger museum født på ny.

«Tyskland» er ett av de eldste delene av Fossekleven fabrikk, og heter så fordi det sto tyske tekstilmaskiner der tidligere. Spinnemaskinene har laget spor i tregulvet og de gamle jernvinduene er fortsatt på plass. På bildet ovenfor ses inngangen til kafé og galleri, og i lokalene over inngangen skal altså det nye Berger museum få plass.

Både entusiasme og idealisme driver oss som arbeider med det nye Berger museum. Medlemmer i Berger museumsforening og entusiaster på Berger stiller med både idealisme og mange dugnadstimer for å kunne åpne dette bygget sommeren 2011.