Nye tepper i butikken!

Berger museum og Fossekleiva kultursenter har nå laget sitt andre pledd med utgangspunkt i Berger museums omfattende mønster og tekstilsamling.

2018-årets design er et Art Deco-mønstret teppe designet av mønsteratelieret Richard Metzner fra Gera i Tyskland fra 1935. Berger museum har 30 ulike design fra mønsteratelieret Richard Metzner i sin samling.

De tre fargekombinasjonene, eller dessegnene, er basert på fargepaletter fra tidsperioden og er trefarget på den ene siden og tofarget på den andre. Dette var en utfordring for tekstilfabrikken SIA Klippan-Saule, som har produsert teppene våre. Det er samme fabrikken som kjøpte opp produksjonsutstyret fra Berger fabrikker etter nedleggelsen i 2003, så de er vevet på maskinvare fra Berger i Riga, Latvia.

Vi synes de har blitt skikkelig fine og kan garantere at lignende tepper ikke er mulig å få kjøpt andre steder enn på Berger eller etter hvert i vår nettbutikk. Der kan dere også finne fjorårets Art Nouveau-design fra Schlegel og Löwenstein (1910) til det blir tomt. Dette er samlerobjekter blitt, og vi planlegger allerede 2019-designet!

Bildet viser en montasje med utsnitt av tre tepper.
2018-årets design er et Art Deco-mønstret teppe designet av mønsteratelieret Richard Metzner fra Gera i Tyskland fra 1935.
Bildet viser et print med mønster.
Berger museum har 30 ulike design fra mønsteratelieret Richard Metzner i sin samling.