Hopp til hovedinnhold

Fredrik Værslev - Platting

Platting er en retrospektiv utstilling med fokus på én spesifikk serie verk i kunstnerens produksjon: Garden Paintings.

 • Det henger fire plattinger i tre på en blå vegg.
  1/1
  Fredrik Værslev, Garden Painting, 2016.

Nøkkelinfo

 • Haugar kunstmuseum 
 • Målgruppe: Passer for alle
 • Periode: Hele året
 • Tidspunkt: kl. 09.00 - 10.45, kl. 11.15 - 13.00 og kl. 13.15 - 15.00*
 • Varighet: 1t 45min
 • Maks. antall elever: 30 + 2 lærere
 • Sted: Haugar kunstmuseum 
 • Tilbudet er gratis

*Tidspunkt avtales ved bestilling. Lærere har anledning til å komme gratis inn på Haugar og se utstillingen før de skal ha med seg klasser hit, men dette må da avklares med museet på forhånd.

Samtidskunst og verksted

Fredrik Værslev (f.1979) bor og arbeider i Drøbak. Værslev er utdannet ved Konsthögskolan i Malmö (2005-2010) og Staatliche Hochschule für Bildende Kunste, Städelschule, i Frankfurt am Main (2008-2009). Han har holdt soloutstillinger ved blant annet Astrup Fearnley Museet og Le Consortium i Dijon. I 2016 var han Festspillutstiller med utstillingen All Around Amateur i Bergen Kunsthall. Siden 2018 har Værslev vært professor i maleri ved Konsthögskolan i Malmö.

Platting er en retrospektiv utstilling med fokus på én spesifikk serie verk i kunstnerens produksjon: Garden Paintings. Disse arbeidene, som Værslev har arbeidet med jevnlig gjennom hele kunstnerskapet, er blant kunstnerens viktigste, men likevel minst forståtte. 

Garden Pantings er utført i tradisjonelt norsk treverk slik vi kjenner det fra terrasser og levegger og refererer både til det abstrakte maleriet i modernismen og til en norsk arkitektonisk og visuell historie som i liten grad har funnet noen plass eller er viet noen oppmerksomhet i kunst- og kulturhistorie. 

Da Haugar kjøpte inn fire verk fra serien i fjor høst var dette første museumsinnkjøp fra denne verksserien. Utstillingen tar form av en totalinstallasjon i 1. etasje av museet, hele gulvet blir gjort om til «platting». 

Utstillingen er preget av humor, men samtidig knytter den til samtiden og vårt syn på estetikk. Ting vi omgir oss med daglig. I andre land bruker de vakre mosaikker og kakkel til fliselegging ute, i Norge bruker vi platting!

Formidling og verksted

Gjennom en dialogbasert formidling deler vi opplevelse, forundring og kunnskap i utstillingen Platting og blir kjent med Fredrik Værslev sitt kunstnerskap. Formidlingens form og innhold tilpasses det aktuelle trinnet og knyttes særlig til læringsmålene i kunst og håndverk, kunst, design og arkitektur, norsk og samfunnsfag. Temaer som vil være aktuelle: 

 • Hva er samtidskunst?
 • Hva er installasjonskunst?
 • Værslev og modernismen

Værslevs bruk av platting og terrassen, og verkene kalt Garden Painting er utgangspuktet for verkstedet. Elevene vil lage miniatyrhager som knytter seg til Værslevs ideverden der hage, hus og arkitektur er grunnideer for mye av det han arbeider med. Elevene vil arbeide tredimensjonalt i ulike materialer.

Kontaktinformasjon