Hopp til hovedinnhold

Gumserød fritidsgård

Velkommen til Gumserød fritidsgård - en perle rett på utsiden av Stavern!

Se den flotte filmen:

Åpent for omvisning kl. 12.00 - 15.00

Søndag 7. juli

Søndag 14. juli

Søndag 28. juli

Omvisning for grupper utenom åpningstider bestilles på tlf. 454 33 327.

Velkommen!

  • 1/1
    Foto: Lånt av www.gumserodfritidsgard.no.

En innholdsrik besøksgård

Gumserød fritidsgård er en besøksgård som skal være til glede for offentligheten. På gården har vi hester, geiter, sauer, griser, alpakkaer, påfugler kaniner, høner og katter. På godværssøndager i sommerhalvåret har vi åpen gård fra 12.00-15.00 med ponniridning fra kl 12.00-13.30. Da er det også en åpen kiosk der vi selger vafler, is, brus, kaffe og saft. Vestfoldmuseene har framvisning i hovedhuset der historie om Gumserød blir formidlet. Du er hjertelig velkommen til å slå deg ned på en av benkene og hilse på dyrene på gården. Vi har også en rideskole på Gumserød som har drift hele året. Rideskolens tilbud består av ridekurs, rideleir, bursdagsfeiring og andre tilbud for barn, unge og voksne.

Gumserød gård eies av Vestfold fylkesmuseum og forvaltes av Vestfoldmuseene. Irene-Marie og Jon Erik Nilsen forpakter gården der de drifter fritidsgården. Vestfoldmuseene har selv ansvaret for hovedhuset. Gården ble gitt til Vestfold fylkesmuseum som en testamentarisk gave i 1978. Hovedbygningen er fra 1820, og dagens låvebygning ble oppført i 2002 etter at den gamle låven fra 1914 brant.
Gumserød ble ryddet i høymiddelaldren og var lenge en del av Tanum kirkes gods. På eiendommen ligger også et av Norges første steinbrudd.

Les mer på Gumserøds nettsider.

Åpen gård hver søndag i hele sommer

På Gumserød er det åpen gård med barneriding hver søndag fra og med påske, I sommer vil vi ha åpent både lørdag og søndag. Vi har mange forskjellige dyr på gården som alle kan gå rundt å hilse på, det er verdt en tur til Gumserød, her finnes det ro og den hektiske verden der ute blir lagt til side. På den åpne gården hver søndag samt påske, pinse og kristihimmelfartdag har vi en koselig liten kiosk som selger de deiligste vafler, vi har også is, kaffe, brus og saft. Det koster ingen ting å komme til gården, men barneridningen koster 50 kr pr runde samt det du ønsker å kjøpe i kiosken.

I tillegg til åpen gård hver lørdag og søndag så tar vi også i mot barnehager, skoleklasser, Sfo osv. Da lager vi et opplegg tilpasset gruppen som kommer. Et eksempel på besøksdag på Gumserød kan være ridning, omvisning og mating av dyr og alpakkavandring. For grupper inntil 18 stk koster det 2 500 + mva, for større grupper enn 18 stk koster det 5 000kr + mva. Ved store grupper på over 30 stk (barn som skal ri) kommer det et tillegg i prisen på 75kr pr. ekstra barn. Dersom gruppene ønsker at mat skal være inkludert koster det ekstra. Vi har grill til disposisjon dersom dere ønsker å ta med mat å grille. En dag på Gumserød med opplegg tar ca 2 timer, dere står fritt til å være på gården så lenge dere vil etter det. 

For forespørsel ta kontakt med Irene på irene@gumserodfritidsgard.no

Priser

Voksen: kr 50

Barn (over 6 år): kr 30

Honnør/student: kr 30

Familiebillett: kr 150

Gumserød hefte: kr 100

Betales med vipps til 454 33 327.

  • 1/1

Kontaktinformasjon

Adresse: Helgeroveien 213

Irene-Marie Skytøen Nilsen (Daglig leder)
Tlf: 909 57 798
E-post: irene@gumserodfritidsgard.no

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1