Ane Mette Hol: Midtkarriere retrospektiv

Velkommen til utstillingsåpning 15. juni kl. 13.00!

Program for utstillingsåpningen

13.00 - Utstillingene Arbeidstittel: The Workers og Ane Mette Hol: Midtkarriere retrospektiv åpner ved avdelingsdirektør Ida Bringedal og kurator Erlend Hammer.

13.15 - Utstillingene er åpne

14.00 - Åpning av Borgenheim Rosenhoff Pavilion by Super Mini Athens Née Mojito i Borggården

Performancer av Chibir3xx, ⁠Isak Ree T og Jonas Meurer-Lunde

Soloutstillinger av: Arne Malmedal, Half Baked (Revisited) og Collective mukbang

Lanseringer: 1) I’m lovin’ it (To latrévo!) 2) Bollo på gutta (Advertising event)

14.45 - Haugar Ung presenterer seg selv og arrangerer snegletegneworkshop i Arbeidstittel: The Workers

15.00 - Bursdagsmarkering for Vibeke Ekroth og Fredrik Værslev

15.10 - Lansering av Fredrik Værslevs hagebenker laget av materialer fra Platting (2023), edisjon 20+7

15.30 - Boklansering: Korrigert Alex Israel Astrup Fearnley-katalog i begrenset opplag med Erlend Hammers (av kunstneren) refuserte tekst fra 2016. (Edisjon: 5+2). Skrevet ut på MultiCopy, A4 80 grams papir på forfatterens egen HP Envy Inspire-printer

• 1/1
    Drawing Attention (Barrier Tape), 2016 Dry pastel and glue on Japanese paper Pastellkritt og lim på Japanpapir 7,8 x 370 cm Installation view OSL contemporary, Oslo, 2016 Courtesy the artist and OSL contemporary.

Haugar kunstmuseum er svært stolte over å kunne presentere utstillingen Midtkarriere retrospektiv av Ane Mette Hol.

Utstillingen gir en omfattende innføring i Hols kunstnerskap så langt, og inneholder også nyproduserte verk. Utstillingen finner sted parallelt med gruppeutstillingen Arbeidstittel: The Workers og berører tematisk og konseptuelt beslektede tematikker i forhold til arbeid og ulike dynamikker i kunstfeltet, som hvordan kunst distribueres, presenteres og formidles.

Hol arbeider med tegning innenfor et konseptuelt orientert prosjekt. Et av de sentrale spørsmålene i kunstnerskapet er hvordan forholdet mellom original og kopi er blitt påvirket av readymade-objektets inntreden i kunsten og hvilke konsekvenser dette har hatt for hva slags gjenstander som anses å kunne ha verdi.

Hols arbeid tar form av tegning der møysommelig utført håndverk benyttes til å skape verk som ofte viser til objekter av historisk mindre betydning, som maskeringstape, gråpapir, pappesker og lignende. Slike gjenstander innehar viktige funksjoner i det daglige arbeidet bak tilvirkning og presentasjon av kunst, men er historisk sett gitt liten egenverdi. I Hols kunstnerskap vies disse objektene en annen type oppmerksomhet, og med det får de også en ny estetisk og meningsbærende dimensjon.

Ane Mette Hol (1979, Bodø) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Konstfack i Stockholm. Hun bor og arbeider i Oslo.

Kurator: Erlend Hammer.

Museum24:Portal - 2024.06.11