Hopp til hovedinnhold

Kunstnersamtale mellom Elisabeth von Krogh og Lotte Konow Lund

  • 1/1
    Elisabeth von Krogh i sitt verksted.
  • Lotte Konow Lund. Foto: Ellen Lande Gossner.

Velkommen til kunstnersamtale med Elisabeth von Krogh!

Det nærmer seg slutten på utstillingen Elisabeth von Krogh, retrospektiv/prospektiv

Velkommen til et møte med kunstneren selv og bli nærmere kjent med hennes valg av leiren som materiale og kunstneriske uttrykk som har vært i utvikling siden 70 - tallet.

Elisabeth von Krogh (f. 1947) er en materialbasert kunstner som har hatt stor betydning for utviklingen av det keramiske uttrykket i Norge. Kunstneren har gjennom en lang karriere demonstrert sin forståelse for keramikk og interesse for utvikling av form i dette materialet.

Keramikken er nært knyttet til hjemmet, og kanskje spesielt matlaging og oppbevaring. I Elisabeth von Krogh sitt kunstnerskap har funksjonen til objektene stadig blitt mindre viktig. I begynnelsen av kunstnerskapet ble både vaser, skåler og tallerkener produsert som kunne ha hatt en bruksfunksjon, men etter hvert forlater hun dette fokuset. I stedet blir utviklingen av den helhetlige formen viktig, med fokus på ulike temaer som hav og jord, og krukken som en optisk illusjon av seg selv; den flate krukken oppstår.

I en stor retrospektiv utstilling på Haugar kunstmuseum ønsker vi å presentere verk fra de ulike tiårene i kunstnerskapet for å kunne vise frem hvordan formene, fargene og ideene har utviklet seg gjennom tiden.

Samtalen inngår i museumsbilletten.


Varmt velkommen!

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1