Bildet i svart/hvitt viser en hvit hest i et rom.

Morten Krogvold – Stille lys

Utstilling 5. mai 2018 - 7. oktober 2018.

Morten Krogvold

Morten Krogvold (f. 1950) er en sterk profil innenfor norsk fotografi. Hans lidenskap for det analoge fotografiet og mørkeromsarbeidet skaper grunntonen i hans melankolske og innsiktsfulle blikk på menneskets eksistens i verden. Han har gjennom sine utallige workshops og sin karismatiske formidlingsevne fått tusenvis av deltagere til å bli interesseret i det fotografiske mediet. Krogvold er også en kulturpersonlighet, som i over 40 år har stått sentralt i den norske offentligheten som en sterk pådriver for billedkunstens, musikkens og litteraturens betydning i samfunnet.

Om utstillingen

Utstillingen vil romme portretter av kjente personligheter som eksempelvis Nelson Mandela, Amanda Ooms, Frans Widerberg og Kronprinsesse Mette-Marit. Krogvolds empatiske skildringer fra Eritrea, Kambodsja, Tanzania, Botswana, Niger og Peru, som fokuserer på kvinnenes livsvilkår, utgjør et vesentlig tema i utstillingen. Hans dramatiske landskapsskildringer vil bli presentert sammen med den pågående serien Rekviem, som i hovedsak består av motiver fra Venezia. Utstillingen, som er Krogvolds første retrospektive museumspresentasjon, viser nye verk sammen med høydepunktene fra hans tidligere produksjon.

Utstillingens tittel, Black and White Poetry, henviser til poesien og litteraturens rolle som inspirasjonskilde for Krogvold. Det blir produsert en katalog med flere bidragsytere, deriblant utstillingens kurator Tone Lyngstad Nyaas.