Hopp til hovedinnhold

Sverre Wyller

Velkommen til utstillingsåpning!

Vi åpner utstillingen av Sverre Wyller - en av Norges fremste billedkunstner  - 28. september 2024 kl. 13.00.

  • 1/1
    Sverre Wyller, Stilleben 2014. Painted steel 55x130x456 cm.

Sverre Wyller (Oslo, 1953) er en av Norges fremste billedkunstnere og har siden begynnelsen av 1980-tallet arbeidet på tvers av ulike medier, med hovedfokus på skulptur og maleri. 

Utstillingen på Haugar kunstmuseum blir kunstnerens første retrospektive utstilling og vil presentere et bredt utvalg av Wyllers arbeider innen alle medier, både inne i utstillingssalene og utenfor museet, i borggården og på museumshøyden. I forbindelse med utstillingen vil en skulptur fra museets samling finne en ny og permanent plassering utenfor museet.

Wyller har alltid arbeidet med maleriserier med en sterk referanse til steder, som den tidlige Red Hook-serien fra New York, og i senere år fra Maridalen. Med skulpturserien Miramichi var stålmaterialene hentet fra en nedlagt fabrikk i New Brunswick. 

Wyller introduserte med dette en miljøorientert tematikk og et politisk aspekt i sine arbeider. Denne tematikken vies også spesiell oppmerksomhet i publikasjonen der Ana Bresciani (KORO) intervjuer Wyller om sosiale og politiske sider ved kunstnerskapet som hittil har vært underkommunisert. Publikasjonen vil i tillegg inneholde tekster av Åsmund Thorkildsen, Øystein Ustvedt og utstillingens kurator Erlend Hammer.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1