Hopp til hovedinnhold

Ubestemt abstrakt følelse

Hanne Borchgrevink, Irma Salo Jæger, Aase Texmon Rygh, Mari Slaattelid, Mouche Thomsen og Tone Vigeland

  • 1/1


Kurator: Erlend Hammer

Kunstnerne i denne utstillingen representerer et kanskje overdrevet bredt stilmessig formspråk. Avstanden er stor fra Mouche Thomsens kvadratiske fargefeltmalerier til Mari Slaattelids måte å benytte maleriet i fotografiske referanser til filmhistorien.

Tilsvarende er det ikke umiddelbart klart hvordan en skal forstå Irma Salo Jægers forskning i fargenes systemverden i relasjon til Tone Vigelands nedtonede og subtile metallskulpturer.

På den annen side er det noen åpenbare sammenhenger mellom både Mouche Thomsen og Hanne Borchgrevinks bruk av repetisjon og variasjon og Aase Texmon Rygh og Irma Salo Jægers bruk av henholdsvis skulptur og maleri til å fremstille det som kan forstås som en slags underliggende form.

Felles for dem alle finner vi dessuten en søken etter en billedproduksjon i rommet mellom figurasjon og abstraksjon og dermed en aktiv dialog med den modernistiske kunstens historie. Ikke minst gir de utvalgte verkene en bred opplevelse av hvordan det billed- og formskapende potensialet i denne tradisjonen langt fra er uttømt når det gjelder å presentere nye sammenhenger.

Utstillingen vil vise eldre og nyere verk av disse seks kunstnerne spredt over hele museets andreetasje, og inneholder blant annet den største presentasjonen av den altfor lite kjente Mouche Thomsen siden 1993.

Utstillingens tittel er hentet fra essayet «After Modernism» av den amerikanske komponisten Morton Feldman.

 
I kombinasjon med utstillingen som presenterer Eva Bull Holte, publiseres det en omfattende katalog til utstillingen.


Velkommen til utstilling!

Haugar kunstmuseum Gråbrødregaten 17, 3110 Tønsberg. Tlf: 33 30 76 70

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1