Her finner du nylige og eldre nyheter fra Hvalfangstmuseet.

Årets TV-aksjon: Plast på agendaen

6. oktober 2020

Vestfoldmuseene er opptatt av at plast ikke skal forsøple, men også av at gjenstander i plast skal behandles på en måte som gjør at de bevares for fremtiden. Denne høsten setter Vestfoldmuseene plast på agendaen gjennom en rekke ulike tilbud.

I krigens kjølvann: Krigsseilernes historie

15. september 2020

I 2020 er det 75 år siden 2. verdenskrig tok slutt. Minnene og beretningene er fortsatt levende og sterke i den norske befolkningen, men hvert år mister vi flere mennesker som var vitne til denne store historiske hendelsen.

Den 20. oktober klokken 18.00 - 19.00 ønsker biblioteket i samarbeid med Hvalfangstmuseet velkommen til en samtale i biblioteket, der søkelyset settes på krigsseilerhistorien og historieskrivingen.

Ny utstilling om hvalbåten «Southern Actor»

14. september 2020

«Veteran i ny tjeneste»

Skjermdump av landingssiden til HValfangstmuseet på Digitalt museum

Hvalfangstmuseet på nett

18. april 2020

Mye av Hvalfangstmuseets samlinger er tilgjengelig på nett!

Nyåpning av Hvalfangstmuseet

3. mars 2020

Nyåpning av Hvalfangstmuseet Lørdag den 29. februar fant nærmere 850 mennesker veien til nyåpningen av Hvalfangstmuseet. Det vrimlet av besøkende i de tre timene museet var åpent. De nye utstillingene, […]