Hopp til hovedinnhold

Godt å vite før ditt besøk

Her finner du en oversikt over alt vi tenker kan være greit for deg å vite før du kommer på besøk til oss.
Har du spørsmål om ditt besøk, kan du ringe museet på: 947 93 341.

Vi ser fram til ditt besøk og håper at du får en fin dag på museet!

Inngang

Museet har rullestolvennlig inngang fra parkeringsplassen. Dørene til museet åpner seg når du går mot dem. Du går inn og ut av museet gjennom disse dørene.

Resepsjon

Resepsjonen er et stort rom. I resepsjonen jobber resepsjonsmedarbeidere og museumsverter. Det er her du kjøper billetter og kan stille spørsmål.

Garderobe og toalett

Kanskje du har behov for å låse inn større bager eller yttertøy? Dette kan du gjøre i gangen til høyre for resepsjonen. Skapene er av tre og er i to størrelser (65cm x 29cm x 55cm) og (69cm x 57cm x 55cm).

Du kan låne en nøkkel til skap i resepsjonen. Husk å levere tilbake nøkkelen etter besøket. Det finnes toaletter i samme område. Ett toalett er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Toaletter 

Det finnes toaletter i 3 etasjer. Spør en museumsvert om hvor du kan finne det nærmeste toalettet. Toalettet ved museumsbutikken har stellebord. Alle toalettene er kjønnsnøytrale.

Mat og drikke

Du kan spise medbrakt mat ute på terrassen eller i foredragssalen i 4. etasje og i undervisningsrommet i 3.etasje, hvis det er ledig. Du kan ikke spise eller drikke i utstillingsområdene.

Heis og trapper

Du kan ta heis til alle etasjene. Heisen er 2,05m lang, 2m høy og 1,2m bred. Det er tillatt med 1125kg. Alle trappene har gelender på begge sider bortsett fra trappen opp til galleriet i museets gamle del.

Lån av utstyr og tilrettelegging

Museet har en rullestol, krakker til å sitte på og hørselsbeskyttende øreklokker som du kan låne. Spør i resepsjonen hvis du vil bruke disse. Det er benker du kan sitte på i resepsjonen og i 3. etasje, samt stoler i utstillingsområdet i 2.etasje.

Du kan ta en pause eller lese en bok i undervisningsrommet i 3.etasje når det ikke er undervisning der. Spør i resepsjonen hvis du ønsker mer lys i en av utstillingene eller om du trenger tilpasning av lys eller lyd. Det er ofte mange på besøk i ferier og helger – det er roligere på ukedager og når det ikke er arrangementer på museet. Se her for tidspunkt på arrangementer.

Førerhunder er velkommen. Museumsvertene snakker norsk og engelsk.


Butikk

Vi har en butikk som selger bøker, leker, puslespill og mye annet. Ønsker du å kjøpe noe, kan du betale i resepsjonen. 

1. etasje: Utstilling

Utstillingene i 1. etasje er i et stort rom ved siden av resepsjonen. Du kan lese og se på filmer om hvalfangst og det er interaktive installasjoner. Det er litt mørkt her inne – spør en vert dersom du har behov for mer lys.

2. etasje: Utstilling

Her kan du se polare dyr og en blåhvalmodell! Denne er i full størrelse og henger fra taket.

3. etasje: Utstilling, lekerom og undervisningsrom

Det er utstillingslokaler, lekerom og undervisningsrom i denne etasjen.

Toppetasje

I denne etasjen finner du vår café med enkel servering, i museets åpningstid. Du kan også gå ut på takterrassen.

Kjeller

Her er det hvalskjeletter og en film med hvaler som svømmer i havet. Du kan også se en film om skipet «Endurance».

Forandringer

Denne oversikten inneholder informasjon om museets permanente utstillinger. Vi må av og til stenge rom for vedlikehold eller pga. helse og sikkerhet. Hvis det er et rom, film eller gjenstand du er særlig interessert i å se, anbefaler vi at du tar kontakt på forhånd for å sjekke at det er åpent eller tilgjengelig.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1