Hvalfangstmuseet har fått ny logo

Vi er stolte av å kunne presentere Hvalfangstmuseets nye logo og grafiske profil. Profilen er designet av Stine Sofie Fevang Skinlo. Selve utformingen er forankret i hvalfangstens og Hvalfangstmuseets historie.

Blåhvalen var selve ikonet og midtpunktet for hvalfangstindustrien. Blåhvalmodellen i museets gamle sal er fortsatt en hovedattraksjon og identitetsmarkør. Derfor ble det naturlig å gi blåhvalen en sentral plass i logoen. Hvalmotivet er basert på en tegning av marinbiologen Georg Ossian Sars.

Logoens form refererer til stempler og avtrykk, både i bokstavelig og overført betydning. Næringen satte et betydelig avtrykk både økologisk og kulturelt. Det var dessuten vanlig at landstasjoner og fangstselskaper hadde egne poststempler. Ulike hvalstempler for observerte eller skutte hvaler var et redskap brukt til eldre loggbøker.

 

Vi har så vidt begynt å bruke logoen de siste månedene. I forbindelse med ferdigstilling av det fornyede museet vil den nye profilen tre frem på stadig nye flater. Vi gleder oss!

Hvalfangstmuseets logo
Logo av Stine Sofie Fevang Skinlo