Hopp til hovedinnhold

Eidsfoss jernverksmuseum

Eidsfoss jernverksmuseum ligger i den tidligere lagerbygningen til Eidsfos Verk.

  • Bildet viser en rød låvelignende bygning med åpen dør - vi ser den fra kortveggen. Himmelen er blå. Bak bygningen ser vi vann og en skogkledt ås.
    1/1
    Jernverksmuseet på Eidsfoss. Foto: Peter Kihlman

Stiftelsen Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger ble etablert i 1991 med formålet å samle inn gjenstander og foto fra jernverkets produksjon og å formidle og tilgjengeliggjøre historien til Eidsfoss jernverk fra 1697 til i dag. Stiftelsen driver Eidsfoss jernverksmuseum som ligger i den tidligere lagerbygningen til Eidsfos Verk.

Utstillingen

Utstillingen «Glimt fra jernverksdrift og ovnsstøping på Eidsfoss» er utformet i samarbeid med Vestfoldmuseene, og forteller fra verkets og lokalsamfunnets historie. Her kan du se en stor samling av støpejernsprodukter fra tidlig 1700-tall til 1960-årene. Jernovnene med flotte utsmykninger har en sentral plass, men du får også kunnskap om produksjonsmetoder og teknologihistorie på museet.

Aktivitetsløype for barn

I museet finner du en aktivitetsløype for de mellom 6 og 12 år. Museet tilbyr familievennlige aktiviteter, foredrag og  andre publikumstilbud i utvalgte helger. «Eidsfossvaflen» som stekes på en eidsfossovn utenfor museet er viden kjent, som sammen med tinnstøping er en opplevelse for både barn og voksne.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1