Fremtidstoget - en jernbanehistorisk utstilling

  •  (Foto/Photo)
    1/1

En jernbanehistorisk utstilling

Sommeren 2021 åpnet en ny utstilling i «Snekkersalen» på Eidsfoss jernverksmuseum. Den er et resultat av et samarbeid mellom Vestfoldmuseene, Norsk jernbanemuseum og stiftelsen Eidsfoss industrihistoriske samlinger, og handler om den spennende historien om produksjonen av godsvogner fra slutten av 1800-tallet til 1968. Det er ikke så mange som er klar over at det tradisjonsrike Eidsfoss jernverk, først og fremst kjent for sine vakre støperjernovner, var en av de tre største vognfabrikantene i landet. 

Bak dette stod entreprenører i inn- og utland, som var fremsynte nok til å forstå mulighetene som lå i jernbaneutviklingen. Deler tre, støpejern og stål ble laget på Eidsfoss, også etter at monteringen av vognene ble flyttet til Drammen i 1938. Utstillingen inneholder en nylaget modell av Eidsfoss jernbanestasjon i skala 1:32, en restaurert godsvogn fra 1910 og en røykende utstillingsdukke, blant mye annet.

Velkommen!

 


Åpent for omvisning ved henvendelse til Hilde Woxen Stormark, hws@vestfoldmuseene.no

For annen informasjon, ta kontakt med rådgiver Kasper Rogde Søyland: 951 25 593 eller kasper.soyland@vestfoldmuseene.no.

Se jernbarnestrekningen Tønsberg - Eidsfoss Jernbane

Klikk deg inn på de enkelte stasjonene for mer informasjon: