Hopp til hovedinnhold

Pinsetreff på Eidsfoss

  • Flere damer sitter rundt bord med håndarbeid. De har på historisk bekledning. Det er sommer og sol
    1/1

Velkommen til pinsetreff på Eidsfoss!

Pinsetreffet i Eidsfoss har vært tradisjon i mer enn 30 år. 

I pinsehelgen 27. - 28. mai inviteres folk fra fjernt og nært til å oppleve markedet og mange aktiviteter for små og store.

Markedet strekker seg over nesten hele det historiske stedet, fra nede ved Eikern til «slottet» og den gamle skolestua øverst. Nede på industriområdet fylles bodene opp med kortreiste og hjemmelagde produkter. I Bakgata finner man kunstgallerier og tvers over plassen holder Jernverksmuseet åpent. Der vil det være mulig å se den unike utstillingen av støpejernsovner, prøve ut tinnstøping eller smake den legendariske Eidsfoss-vaffelen. 

Svarttrost smie gir et innblikk i gammel smihåndverk og her har man anledning til å prøve å smi selv under kyndig veiledning. Ved fjellveggen tilbyr Hof idrettslag sin klatregruppe introduksjon i klatring for nybegynnere og mer drevne.

Rusler man videre oppover så passerer man Bettumverkstedet som nå er blitt gjenåpnet og huser strikkedesign, vevarbeid og kunst.

Mange aktiviteter foregår også utenfor Eidsfos Hovedgård. I sirkusteltet holder Stina Danielsen kurs i «Rockering» og artister fra Circus Pandora og Love Is All vil begeistre med flammeshow og sirkusnumre. Ved Kavalerfløyen inviterer Holmestrandsbiblotekene barn og unge til kunstworkshop. Her kan man også teste ut VR-briller eller låne med seg en bok. Julie Vega Dahl underholder barna med fortellinger og ansiktsmaling i Hovedgården.

Besøkende kan nyte god mat på de åpne spisestedene, kjøpe seg en is på Gamle Landhandelen, titte rundt i håndverksbutikkene eller kjøre med hest og vogn.

Programmet fordeles over to dager og for å ikke gå glipp av noe blir hele programmet samt en rebuskonkurranse å finne på et kart som deles ut til alle besøkende.

Ønsker man å være med på tinnstøping og smiing, koster dette kr. 100,- (inkl. inngangsbillett til jernverksmuseet).

Selve hovedarrangementet er fra 12.00 - 16.00, men vi holder museet og våre aktiviteter der oppe frem til 17.00. 

Velkommen til en vakker vårdag på historiske Eidsfoss!

Det er flott at markedet slo så godt an i fjor. Det er mange som kjører langt for å besøke oss. Vi håper at vi har mye spennende på programmet igjen og kan friste med et besøk.

Representanter fra markedsgruppa, Aina Næss og Irene Glosli.