Hopp til hovedinnhold

Rakel Seweriin

Fra Eidsfoss stasjon til Kongens bord.

  • 1/1

Rakel Seweriin

Rakel Seweriin (1906-1995) regnes blant etterkrigstidens viktigste kvinnelige politikere i Norge. Hun var blant annet sosialminister i Oscar Torps Arbeiderpartiregjering i 1953-55. Hun satt som representant for Oslo Arbeiderparti på Stortinget i seks perioder, fra 1945 til 1969. Hele sitt liv var hun et politisk aktivt menneske.

Om utstillingen

Utstillingen tar for seg Rakel Seweriins  liv og oppvekst på Eidsfoss, og presenterer eksempler fra hennes politiske virke som stortingsmann gjennom 24 år, fra 1945 til 1969. Vi forteller hvordan kvinners muligheter har endret seg etter 1913, da allmenn stemmerett ble innført i landet vårt. Utstillingen er produsert i forbindelse med Stemmerettsjubileet 1913-2013 og Grunnlovsjubileet 1814-2014.

Fortellingen om Rakel, er tematisk også en fortsettelse av utstillingen “Til Elise. Formerenke på Eidsfos Verk”, som vises i Bråtagata, ved Gamle Eidsfos kro.

Utstillingen med et gjenskapt klasserom fra ca. 1900, er åpen for omvisning ved henvendelse til Hilde Woxen Stormark, hws@vestfoldmuseene.no eller Kasper Rogde Søyland, kasper.soyland@vestfoldmuseene.no.

 


TILGJENGELIGHET:
Utstillingen har kun tekster på norsk.
Handikaptoalett.
Utstillingen om Rakel Seweriin er tilgjengelig for rullestolbrukere.
Klasserommuseet videre innover i Skolestua er dessverre vanskelig tilgjengelig med rullestol.

Utstillingen har mottatt økonomisk støtte fra:
Vestfold fylkeskommune, Hof kommune og Sparebankstiftelsen