Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Art night på Haugar Kunstmuseum

24. november
11:00 - 22:00
Haugar kunstmuseum

Pulsen tenker, et navlerusk i kosmos

Høsten startet Haugar Kunstmuseum med Art Night på Haugar; et konsept som tilbyr en spennende kunstopplevelse! Museet har åpent hele dagen frem til kl. 22 og det er mulig å spise og drikke godt på URO Café & bar.

Vi tilbyr introduksjoner til utstillingen og spesielt inviterte gjester.

Denne dagen får vi besøk av HanneJanne Duo. Kom å la det overraske! Dette blir en kveld fylt med performans og en påfølgende samtale om hva performans egentlig er!

Program for kvelden:

  • Kl. 19.00: Performans
  • Kl. 19.30: Performans
  • Kl. 20.30: Samtale om performanskunst

Gratis! Ingen påmelding kreves.

 


Om HanneJanne Duo

HanneJanneDuo består av Janne Aass og  Hanne Nystrøm.

De har begge lenge vært tilknyttet PAO Performance Art Oslo miljøet som har vært hovedarenaen for performancekunst på Østlandet med festivaler og arrangementer de siste 7 årene.

I 2020 bestemte de seg for å gjøre noe sammen med bakgrunn i at deres performative uttrykk føltes beslektet med hverandre.

Det resulterte i performancen “Also this shall pas” som tok for seg de 5 masseutryddelsene jorden allerede har gjennomgått og det at vi nå står i en sjette masseutryddelse mht. hvor fort artene forsvinner uten  å kunne formere seg tilstrekkelig. De så på dette som  en menneskeskapt krise, noe det jo er, og tok utgangspunkt i krigens herjinger og utryddelser så vel som klimakrise og evolusjonsteorien. Altså nokså mye å gape over.

Årets PAO festival 2021 het: Reflecting the past.

Janne Aass

Janne Aass (1960) fokuserer på eksistensen i lys av håp og drøm i kontrast til den såkalte virkeligheten i sine performancer. Hun bruker ofte dagbøker og almanakker som referanse og undring over levet liv i et absurd perspektiv. Hun har en MA i litteraturvitenskap, mellomfag i teatervitenskap og er utdannet på dramalinjen ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har skrevet stykker for institusjonsteater og jobbet med aksjonsteater siden 70-tallet og i flere år med performance.

Hanne B. Nystrøm

Hanne B. Nystrøm  fra Fredrikstad arbeider hovedsakelig med skulptur, men også innenfor andre kunsuttrykk som animasjon, tegning, og performance.

Skulpturene er ofte i jern, som sveises og tilsettes andre overaskende elementer. Hun liker å blande jern med mer skjøre og myke kvaliteter. Tilleggsmaterialene hentes fra simple, gamle eller brukte objekter/biter.  Hun jobber også ut fra tanken om at ting forteller, slik at objektene/materialbitene fortelle hva de vil bli være og eller bli til. I perfomance tar hun i bruk flere av disse materialene som kroppslige skulpturer/kostymer.

Relasjoner, menneskelige spørsmål og fortellinger står sentralt, og hun bruker ofte seg selv og de rundt seg som modeller. Inspirasjon kommer også fra magasiner, mote og film. Hun benytter i tillegg mye sin erfaring fra dans og ballett. Arbeidene er surrealistiske og ofte humoristiske, men også mørke og tragiske.

 

Foto øverst: Jannik Abel.

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70

Sted

Haugar kunstmuseum
Gråbrødregaten 17
Tønsberg, 3110 Norge
Telefon:
33 30 76 70