Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

ASTRID MØRLAND – SVART BUKK – HVITE ROSER

20. februar - 9. mai
Haugar kunstmuseum

 

Astrid Mørland f. (1950) er bosatt i Lillesand og er utdannet ved Kunstgewerberschule i Basel og Kunstakademiet i Oslo. Hun arbeider med maleri, tegning, installasjoner og performance.

Mørland arbeider med et litterært billedspråk med tydelige referanser til surrealismens assosiative metode og interesse for drømmeverdenens mystiske sammenstillinger. Den fragmenterte kroppen er et gjennomgående motiv i Mørlands billedverden hvor forholdet mellom den indre og ytre anatomien settes i spill og hvor motivet ofte inntar temaer som fremmedgjøring og sårbarhet.

I hennes mange fortolkninger av pikekjolen kontrasteres plaggets uskyldsrene motiv med et ekspressiv ladet uttrykk som viser til det skjøre og forgjengelige. Kjolemotivet inntar en grunnform som varierer i et mangfold av materialer som også berører forholdet mellom kjønnskonvensjoner og personlig frihet.

Mørland har i de siste årene arbeidet med klimarelaterte problemstillinger og dreid innholdet i retning det globale tapet av artsmangfold som eksempelvis kommer tydelig til uttrykk i hennes interesse for bienes verden og hybride konstellasjoner mellom utrydningstruede dyr og mennesker. Mørlands billedverden kan påminne om mytologiske landskap, hvor eventyrenes magi inntar scenen som også trekker veksler på selvbiografiske referanser.

Haugar Kunstmuseum presenterer i februar 2021 den første museumsutstillingen med Astrid Mørland, hvor det vises maleri, installasjoner og tegninger.

 

QR-kode til video

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70

Sted

Haugar kunstmuseum
Gråbrødregaten 17
Tønsberg, 3110 Norge
Telefon:
33 30 76 70
Foto: Thomas Moss
Foto: Thomas Moss
Foto: Thomas Moss