Laster Arrangementer

BOK & ARKIV – Misjonærbarnas historie

13. november
14:00 - 16:00
Hvalfangstmuseet, Vestfoldarkivet
Bilde av kvinne og mann og en logo der det står KIMEN
Vi markerer Arkivdagen i samarbeid med Kimen litteraturfestival. Det nasjonale temaet for dagen er “Barn i arkivet”, og temaet for vårt arrangement er misjonærbarnas historie.

Lene Ask og Fartein Horgar

På midten av 1900-tallet var misjonslitteratur folkelesning. Bøkene var ofte skrevet av utsendte misjonærer, og fortalte om de underligste skikker fra «hedningeland» og skapte et enormt engasjement i Norge. Det samlede opplaget av denne litteraturen utgjør titusener av eksemplarer. Dette var kort sagt populærlitteratur, og heltefortellingene om nordmenn på misjonsmarken var mange. Men hadde medaljen også en bakside?

Forfatter Fartein Horgar er oppvokst på Madagaskar, og har skrevet flere romaner med handling derfra, samt en rekke historiske romaner om Norge i Kolonitiden i Dansk Vest-India. Horgar innleder og er også det musikalske innslaget på arrangementet.

Illustratør og forfatter Lene Ask har skrevet og tegnet tegneserie-brevromanen Kjære Rikard,  der misjonærsønnens historie fortelles gjennom hans brevveksling med faren, og ga nylig ut tegneserieboken O bli hos meg.

Det blir også en samtale mellom de to forfatterne og Steinar Engeland fra Kimen litteraturuke – og muligheter til å komme med spørsmål og egne refleksjoner fra publikum.

Velkommen og informasjon om relaterte arkiver fra Vestfoldarkivet ved avdelingsleder Karianne Schmidt Vindenes.

Praktisk informasjon

Arrangementet er Vestfoldarkivets markering av Arkivdagen 2021 og er et samarbeid med Kimen Litteraturfestival (tidligere Litteraturuka i Vestfold).

Facebook-informasjon om arrangementet kommer.

Arrangementet er lagt til Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Gratis inngang og gratis kaffe.

NB! Kun 36 plasser på grunn av smittevernhensyn! Påmelding nødvendig. Dette gjøres ved å booke billett. Billetter (gratis) skaffes her. (ny lenke kommer)

Kimen Litteraturfestival

Kimen Litteraturfestival er Vestfold og Telemarks største litteraturfestival. Tidligere het festivalen Litteraturuka i Vestfold. Etter fylkessammenslåinga fikk vi nytt navn og har nå Bølgen som hovedarena. Festivalen eies og drives av Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Arrangører

Vestfoldarkivet
Kimen Litteraturfestival

Sted

Hvalfangstmuseet
Museumsgaten 39
Sandefjord, 3210 Norge
bilde av ordene bok og arkiv