Laster Hendelser

Digital Tidsreise: BORDER DIRSTRICT ( 2010)

6. mai - 31. desember
Haugar Vestfold Kunstmuseum

 

Border District ble vist på høsten i 2010. Dette er en av mange temautstillinger som Haugar har vist gjennom årene.

I Border District kretset temaet rundt døden som tabubelagt fenomen i vår tid. Utstillingen viste verk av en rekke norske og utenlandske kunstnere med ganske forskjellige innfallsvinkler til temaet. Noen uttrykket følelsen av tap og sorg etter å ha mistet kjære, andre rettet søkelyset mot alderdommens tilstander og status, eller reflekterte over våre holdninger til det ofte utenkelige selvmordet. Også betraktninger rundt det for noen håpefulle spørsmålet om det finnes et liv etter døden, ble presentert.

Fellesnevneren for kunstnernes vinklinger på dette temaet er at de artikulerer tanker omkring menneskets verdighet og de betingelser som påvirker vår mentale motstandskraft overfor døden, temaer som sjelden står øverst på dagsorden i samfunnsdebatten. Kunstens allmenngjorte uttrykk kan også tjene som en terapi ved bearbeidingen av dyp sorg – noe som er særlig relevant for den tiden vi lever i nå.

Utstillingen ble kuratert av Haugars kurator Tone Lyngstad Nyaas og viste verk av kunstnere som Natasja Askelund, Vanessa Baird, Biljana Djurdjevik, Espen Gleditsch, Astrid Mørland, Araya Rasdjarmrearjsook og Morten Viskum.

 

Tekst: Tone Lyngstad Nyaas
Regi, foto og redigering: Rune Nordseter

År: 2010

 

Del 1

 

Del 2

 

Del 3

Arrangør

Haugar Vestfold Kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum
Gråbrødregaten 17
Tønsberg, 3110 Norge
Telefon:
33 30 76 70