Laster Arrangementer

Digital tidsreise: BORDER DISTRICT (2010)

6. mai 2020 - 31. desember 2022
Haugar kunstmuseum

I anledning museets 25 årsjubileum 2020 tilbyr vi en digital tidsreise gjennom mange av museets tidligere utstillinger. Vi viser TV Vestfolds innslag fra noen av Haugars utstillinger som de lagde i sin virketid.


Border District er en av mange temautstillinger som Haugar har vist gjennom årene. I Border District, vist høsten i 2010, kretset temaet rundt døden som tabubelagt fenomen i vår tid. Utstillingen viste verk av en rekke norske og utenlandske kunstnere med ganske forskjellige innfallsvinkler til temaet. Noen uttrykket følelsen av tap og sorg etter å ha mistet kjære, andre rettet søkelyset mot alderdommens tilstander og status, eller reflekterte over våre holdninger til det ofte utenkelige selvmordet. Også betraktninger rundt det for noen håpefulle spørsmålet om det finnes et liv etter døden, ble presentert.

Fellesnevneren for kunstnernes vinklinger på dette temaet er at de artikulerer tanker omkring menneskets verdighet og de betingelser som påvirker vår mentale motstandskraft overfor døden, temaer som sjelden står øverst på dagsorden i samfunnsdebatten. Kunstens allmenngjorte uttrykk kan også tjene som en terapi ved bearbeidingen av dyp sorg – noe som er særlig relevant for den tiden vi lever i nå.

Utstillingen ble kuratert av Haugars kurator Tone Lyngstad Nyaas og viste verk av kunstnere som Natasja Askelund, Vanessa Baird, Biljana Djurdjevik, Espen Gleditsch, Astrid Mørland, Araya Rasdjarmrearjsook og Morten Viskum.

Border District – del 1

Border District – del 2

Border District – del 3


Tekst: Tone Lyngstad Nyaas
Regi, foto og redigering: Rune Nordseter
År: 2010

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70