Laster Arrangementer

Digital tidsreise: CLUSTERS REMIX (2010)

29. april 2020 - 31. desember 2022
Haugar kunstmuseum

I anledning museets 25 årsjubileum 2020 tilbyr vi en digital tidsreise gjennom mange av museets tidligere utstillinger. Vi viser TV Vestfolds innslag fra noen av Haugars utstillinger som de lagde i sin virketid.


Utstillingen Clusters Remix ble spesielt kuratert for Haugars lokaler av direktør Åsmund Thorkildsen ved Drammens Museum og tok utgangspunkt i Nordeas kunstsamling.

Nordea Kunstsamling er en videreføring og fornyelse av Kredittkassens samling. I denne samtidsorienterte samlingen har man valgt å samle på et begrenset antall kunstnere. Det er kjøpt inn en rekke representative arbeider av hver. I tillegg har kunstsamlingen vektlagt å samle kunst som danner naturlige grupper, såkalte clusters – verk som har en forbindelse gjennom kunstfaglig retning, uttrykk, teknikk eller på annen måte.

Utstillingen som ble vist på Haugar inkluderte verk av 40 ulike kunstnere, med brede presentasjoner av eksempelvis Per Barclay, Tom Sandberg og Mari Slaattelid. Av utenlandske kunstnere kunne man finne navn som Carroll Dunham, Candida Höfer, Gordon Matta-Clark og Bruce Nauman. Maleri og fotografi var de dominerende uttrykksformene, men det ble også vist et betydelig antall tegninger.

Clusters Remix – del 1

Clusters Remix – del 3

Clusters Remix – del 4


Tekst: Tone Lyngstad Nyaas
Foto og redigering: Rune Nordseter
År: 2010

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum