Laster Hendelser

Digital tidsreise: CLUSTERS REMIX (2010)

29. april - 31. desember
Haugar Vestfold Kunstmuseum

I anledning museets 25 årsjubileum 2020 tilbyr vi en digital tidsreise gjennom mange av museets tidligere utstillinger. Vi viser TV Vestfolds innslag fra noen av Haugars utstillinger som de lagde i sin virketid.


 

Utstillingen ble spesielt kuratert for Haugars lokaler av direktør Åsmund Thorkildsen ved Drammens Museum og tok utgangspunkt i Nordeas kunstsamling.

Nordea Kunstsamling er en videreføring og fornyelse av Kredittkassens samling. I denne samtidsorienterte samlingen har man valgt å samle på et begrenset antall kunstnere. Det er kjøpt inn en rekke representative arbeider av hver. I tillegg har kunstsamlingen vektlagt å samle kunst som danner naturlige grupper, såkalte clusters – verk som har en forbindelse gjennom kunstfaglig retning, uttrykk, teknikk eller på annen måte.

Utstillingen som ble vist på Haugar inkluderte verk av 40 ulike kunstnere, med brede presentasjoner av eksempelvis Per Barclay, Tom Sandberg og Mari Slaattelid. Av utenlandske kunstnere kunne man finne navn som Carroll Dunham, Candida Höfer, Gordon Matta-Clark og Bruce Nauman. Maleri og fotografi var de dominerende uttrykksformene, men det ble også vist et betydelig antall tegninger.

 

Tekst: Tone Lyngstad Nyaas

Foto og redigering: Rune Nordseter

År: 2010

 

Del 1

Del 3

Del 4

Arrangør

Haugar Vestfold Kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum
Gråbrødregaten 17
Tønsberg, 3110 Norge
Telefon:
33 30 76 70
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum