Laster Arrangementer

Digital tidsreise: MUNCH BY WARHOL (2010)

22. april 2020 - 31. desember 2022
Haugar kunstmuseum

I anledning museets 25 årsjubileum 2020 tilbyr vi en digital tidsreise gjennom mange av museets tidligere utstillinger. Vi viser TV Vestfolds innslag fra noen av Haugars utstillinger som de lagde i sin virketid.


Utstillingen Munch By Warhol som ble vist i sommersesongen 2010 (22. mai – 5. september) ble laget i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, og som fortsatt er en viktig samarbeidspartner for Haugar.

Den amerikanske popkunstneren Andy Warhol (1928 – 1987) rakk i sin levetid å få samme stjernestatus på den kunsthistoriske himmelen som Edvard Munch, om enn med et helt annet visuelt uttrykk og en ganske annen personlig fremtoning. I forbindelse med Munch utstillingen KJÆRLIGHETENS STRAND, også vist sommeren 2010, var det en passende anledning til å endelig føre disse to kunstnerne sammen.

Hovedfokuset for MUNCH BY WARHOL var presentasjonen av en serie malerier og silketrykk som Warhol laget direkte ut fra noen av Munchs mest kjente motiver – Skrik, Madonna, Selvportrett med knokkelarm og portrettet av Eva Mudocci. Warhol utførte denne serien i 1983-84. Han hadde lenge holdt Munch som en av sine absolutte favorittkunstnere ved siden av Henri Matisse, og i 1973 hadde han også besøkt Oslo for å se hans arbeider i Nasjonalgalleriet og på Munchmuseet. Bestillingen av maleriene kom fra en norsk gallerist i New York, og da de ble presentert for offentligheten gjorde Warhols manager Fred Hughes det klart at han hadde laget serien som «en hommage til den norske kunstneren».

Munch By Warhol – del 1

Munch By Warhol – del 2


Tekst: Tone Lyngstad Nyaas
Foto og redigering: Rune Nordseter
År: 2010

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum
Foto: Haugar Kunstmuseum