Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Et dikt om livet

6. juli
15:00 - 17:00
Munchs hus
Bildet viser maleriet «Livets dans».

En forestilling om mennesket, myten og kunstneren Edvard Munch, hvor temaene kjærlighet, angst og død er sentrale elementer.

Publikum blir kjent med Munchs betraktninger om egen oppvekst og hva som formet ham til å bli den han ble. Billedferien «Livsfrisen» regnes av Munch selv som hovedverket i hans kunstneriske virke og inneholder malerier og grafikk med dypt personlige og uttrykksmettede motiver. Munch kaller frisen også «Et dikt om livet»

Bilder som Kyss, Vampyr, Madonna, Melankoli og Skrik, Kvinne i tre stadier og Livets dans berører temaer som preget Munch på forskjellig vis. Gjennom betraktninger og tilbakeblikk på sitt eget liv tas publikum med inn i historien bakenfor motivene og nærmere mennesket Munch.

I denne forestillingen presenterer skuespiller Geirr Johnson Edvard Munch gjennom ord hentet fra hans egne dagboknotater. Forestillingen spilles i Munchs atelier i Åsgårdstrand. Slik kommer publikum tett på kunstneren, både fysisk og gjennom ord og stemninger.

Manus og regi: Geirr Johnson

Produsent: Synnøve Viksand Johnson

Scenografi: Kenneth Kolberg

Snekker: Kjell Skalleberg

Få med deg denne unike og særegne oppsetningen i sommer!

Om Geirr Johnson

Skuespiller og musiker fra Tønsberg med snart 30 års erfaring som frigruppeskuespiller i bl.a. Thesbiteateret med utallige forestillinger både som skuespiller, regissør og tekstforfatter. Han har samarbeidet bl.a. med Odd Børretzen og Lars Martin Myhre. Geirr har også hatt flere prosjekt for Vestfoldfestspillene, som bestillingsverket «Hvem fff er Svend Foyn» der han forsket i Dario Fos teaterform, med Carlo Barsotti som menter og veileder.

De senere årene har han jobbet mer med egne produksjoner i kryssningsfeltet mellom bilder, lys og poesi hvor musikken og ordene har vært fremtredende.

Arrangør

Munchs hus
Telefon:
482 29 298
Hjemmeside:
https://vestfoldmuseene.no/munchs-hus/

Sted

Munchs hus
Edvard Munchs gate 25
Åsgårdstrand, 3179 Norge