Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Temadag på Holmestrand bibliotek – TV-aksjonen 2020

17. oktober 2020
12:00 - 15:00
Aluminiummuseet
Bilde fra TV aksjonen

TV-aksjonen NRK 2020 er viet WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Vestfoldmuseene, Holmestrand dykkerklubb og Holmestrand kommune inviterer i den sammenheng til temadag på Holmestrand bibliotek.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota.

Bli med å støtte opp under tv-aksjonen ved å høre om spennende prosjekter som tar for seg plastproblematikken fra flere perspektiver. Strandrydding i India, bruk av plastsøppel i sementproduksjon, og plast i museumssamlinger. Barnefamiliene kan bli med på tenketank og aktiviteter, og hele programmet er gratis. Vi erstatter inngangsbilletter til aktivitetene i Holmestrand bibliotek og på Aluminiummuseet, med digitale bøsser der publikum frivillig kan donere direkte til innsamlingsaksjonen. Velkommen!

Følg lenken for å støtte vår spleis til TV-aksjonen!

 

Program: Holmestrand bibliotek 

Kl. 10.0011.30: Med dykkerne på jobb + gjettekonkurranse! (Ved brygga) – Her kan du prøve å gjette hvor mye søppel Wiggo Larsen og kollegene henter opp! Holmestrand dykkerklubb rydder opp i havnebassenget. De har allerede hentet opp alt fra plastcontainere til sykler, men det er enda mer der nede. Bli med når de holder på og gjett hvor mange kilo det blir til slutt. De tre som kommer nærmest får en liten premie.

Kl. 11.00: Biblioteket åpner. Registrering av publikum.

Kl. 12.0012.30: Velkommen, ved Vestfoldmuseene og Holmestrand kulturkontor. Vibeke Ravndal, TV-aksjon Vestfold/ Telemark, gir en innføring i årets TV-aksjon for WWF og «Et hav av muligheter».

KL 12:30–13:00: Lars Dalen, Marinreparatørene: “Plast sånn lokalt”: Hva vet vi om plast i Oslofjorden, og hva kan gjøres? Leder i Marinreparatørene snakker om plast over og under vann, og gir tips til hvordan vi kan se på det vi finner med nye øyne.
OBS: FORDRAG MED LARS DALEN AVLYST PGA. SYKDOM. 

Kl. 13.1513.45: Kåre Helge Karstensen, SINTEF: «OPTOCE. Plastforsøpling av havområdene er ett av klodens største miljøproblemer. Nå vil forskere fra SINTEF i stedet prøve å utnytte mulighetene som avfallet gir, og se på bruk av plastsøppel i som brenselstilskudd i energiintensiv industri.»

Kl. 15.0014.30: Annika Sander, Vestfoldmuseene: «Rapmus». Et prosjekt om bevaring av plastgjenstander i samlingene.

Kl. 1215: Familieverksted/tenketank: Julie Vega Dahl.

Kl. 14.4515.00: Barna presenterer sin tenketank.

Kl. 12.0016.00: Aluminiummuseet er åpent, gratis adgang (oppfordrer til donasjon via Spleis til Tv-aksjonen).

 

Arrangør

Aluminiummuseet
Telefon:
482 50 299
E-post:
aluminiummuseet@vestfoldmuseene.no
Hjemmeside:
https://vestfoldmuseene.no/aluminiummuseet/
Bildet viser søppelrydding på srand
Foto: Craig_Anvik_Leach
Foto_Mekonnen_Wolday_Vestfoldmuseene.png
Foto: Punit_Paranjpe_