Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Foredrag: Vekstsmerter eller amputasjon?

27. september 2020
13:00 - 14:00
Aluminiummuseet
Bildet viser foredrag på Aluminiummuseet.

Filosof og forfatter Joakim Hammerlin stiller spørsmålet om fortsatt økonomisk vekst lar seg forene med klimaendringer, ressursutarming og tap av biologisk mangfold. Vil vi makte å realisere en grønn kapitalisme eller må vi skape et nytt økonomisk system?

 

PS: Grunnet smittevernsegler er det kun plass til 10 personer. Billetter må bestilles på forhånd her:
Bestill billett.  Foredraget blir også digitalt overført, og kan følges på museets FB-sider.

Det er nærmest tverrpolitisk enighet om nødvendigheten av fortsatt økonomisk vekst. Samtidig blir det stadig mer åpenbart at ambisjonen om vekst har en høy økologisk pris, med klimaendringer, ressursutarming og tap av biologisk mangfold. Driver ambisjonen om fortsatt økonomisk vekst oss mot et økologisk sammenbrudd? Vil vi makte å skape en grønn kapitalisme eller er vi nødt til å skape et nytt økonomisk system?

 

Joakim Hammerlin er filosof og forfatter. Han er hovedlærer ved linjen Filosofi, litteratur og politikk ved Nansenskolen – Norsk humanistisk akademi, hvor han blant annet har ansvar for faget “Mennesket og planeten”. Joakim har tidligere vært tilknyttet ulike miljøvernorganisasjoner og arbeidet med spørsmål knyttet til økonomi og økologi.

Velkommen!

Arrangør

Aluminiummuseet
Telefon:
482 50 299
E-post:
aluminiummuseet@vestfoldmuseene.no
Hjemmeside:
https://vestfoldmuseene.no/aluminiummuseet/

Sted

Aluminiummuseet
Weidemanns gate 8
Holmestrand, 3080