Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Gyldenløve og den tidsreisende tyven

28. mars - 5. april
Hele dagen
Larvik Museum, Vestfoldmuseene
Velkommen til et historisk jubileumsmysterium for hele familien!
Året er 1671. Den stolte stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve viser fram lensbrevet til alle som ønsker å se. I lensbrevet står det svart på hvitt at Larvik nå er Gyldenløves by og grevskap.
Men så skjer det som ikke skal skje: En tidsreisende tyv får tak i lensbrevet, og på null komma niks har både lensbrev og tyv forduftet!
Tyven har lagt ut en rekke oppgaver i området mellom Herregården og Tollerodden som skal lede til svar. Og den som finner alle de riktige svarene, finner ut av hvor tyven har gjemt tyvegodset. Men den tidsreisende tyven har laget oppgaver som handler om ting som skjer både i Gyldenløves tid og senere. Derfor trenger Gyldenløve hjelp fra DEG – som også er en tidsreisende. Hvis du løser oppgavene som tyven har laget, kan du reise tilbake til Gyldenløves tid og gi ham svaret på hvor tyven har gjemt lensbrevet.
Denne påskeaktiviteten er gratis og krever kun mobiltelefon (med påskrudd mobildata), godt fottøy og et våkent blikk. Vanskelighetsgraden tilrettelegges slik at det er noe for både de litt mindre og de større barna – og de midt imellom. Rebusløpet tar ca én time å gjennomføre.
Klikk her for å delta i jubileumsmysteriet!
(Foto: Majala Tamber)

Sted

Herregården
Herregårdsletta
Larvik, 3257 Norge