Laster Arrangementer

«Jul til sjøs» på Hvalfangstmuseet

4. desember
13:00 - 14:30
Hvalfangstmuseet

«Jul til sjøs»

Hvalfangstmuseet og Sandefjord lokalhistoriske senter ønsker velkommen til et hyggelig julearrangement med kåseri, bildevisning og musikkinnslag Lørdag 4. desember kl.13.00.

Jul til sjøs var ofte en tid da tankene gikk til dem der hjemme, og savnet var stort, både hjemme og ute på havet og i havnene. Ofte var det lenge mellom hver gang man kom hjem. På 1960-tallet var det 18 måneder før man fikk gratis hjemreise (6 måneder dersom man var i havn i Nord-Europa). For fedre (og mødre) som reiste ute, kunne denne tida være lang. Å mønstre av for eksempel i Japan kunne være altfor dyrt dersom man måtte reise hjem.

Å ha en dugende stuert og byssepersonale som rigget til skikkelig julefeiring, kunne hjelpe litt på savnet til dem der hjemme. Å ringe hjem den gang kunne bli en dyr fornøyelse, det holdt som oftest med et telegram.

Det blir servert kaffe og te på arrangementet.

Gratis inngang.

Med forbehold om endringer.


Vi følger regjeringens smittevernstiltak og oppfordrer besøkende til å holde en meters avstand til andre, samt bli hjemme dersom man er syk eller har luftveissymptomer. Vi anbefaler bruk av munnbind innendørs der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Arrangør

Hvalfangstmuseet
Telefon:
947 93 341
E-post:
hvalfangstmuseet@vestfoldmuseene.no

Sted

Hvalfangstmuseet
Museumsgaten 39
Sandefjord, 3210 Norge
Klart for julebord i offisermessa.