Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Kong Håkon Håkonsson

1. januar 2019 - 31. desember 2020
Hele dagen

Om utstillingen

I 2017 var det 800 år siden kong Håkon Håkonsson entret den norske tronen. Dette feiret Slottsfjellsmuseet med en flunkende ny utstilling, «Kongens velde». Utstillingen legger vekt på Håkon Håkonssons regjeringsperiode, hans liv og gjerninger. Kongen er kjent som en av Norges aller mektigste konger noensinne. Han oppførte blant annet borganlegget på Slottsfjellet, fikk oversatt europeisk litteratur til norrønt, hadde kontakter og diplomati med både europeiske og ikke-europeiske land og fikk endelig slutt på den omfattende borgerkrigen.

Under Håkon Håkonssons regjeringstid kom både Island og Grønland under den norske kronen, i det som kalles Norgesveldet. Han var også far til to av Tønsbergs mest kjente personer, prinsesse Kristina og Magnus Lagabøte.

Jubileumsutstillingen åpnet av kronprinsparet

Jubileumsutstillingen ble åpnet av kronprinsparet i mai 2017 og byr på omfattende og leservennlige tekster, flotte gjenstander blant annet fra Tønsberg og Island. Boken Kongespeilet ble innlånt fra Københavns Universitet og levert tilbake 20. september.

Arrangør

Slottsfjellsmuseet
Telefon:
33 31 29 19
E-post:
slottsfjellsmuseet@vestfoldmuseene.no

Sted

Slottsfjellsmuseet
Farmannsveien 30
Tønsberg, 3111 Norge
Telefon:
33 31 29 19