Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Kunst og ondskap

20. november
14:00 - 16:00
Haugar kunstmuseum

Kunst og ondskap – en samtale mellom en kunstner og en filosof

Hva skjer med oss som mennesker og vår evne til å forholde oss til hverandre på et moralsk nivå når våre sosiale relasjoner i stadig større grad filtreres gjennom disse utallige digitale medier og plattformer? Når vi ser våre medmennesker som fiksjoner eller avatarer oppstår kanskje en situasjon som ligner den tradisjonelle rasismens umenneskeliggjøring av «den andre».

En samtale mellom kunstneren Thomas Kvam og filosofen Lars Fredrik Händler Svendsen. Thomas Kvam er aktuell med utstillingen SchizoLeaks på Haugar. Lars Fredrik Händler Svendsen er professor ved universitetet i Bergen og forfatter av boken Ondskapens filosofi (2001).

Kvams interesse for disse spørsmålene er tydelig i utstillingen SchizoLeaks, i prosjekter som for eksempel Rantology, nowthatsfuckedup/ Krieg dem Krige og Eurobeing. Felles for dem alle er nettopp evnen vi mennesker har til å undertrykke våre empatiske sider, og hvordan dette legger til rette for fiendskap, diskriminering og i siste instans utøvelse av vold.

Etter halvannet år hvor vi har levd under stadig skiftende, men hele tiden ekstremt stressende forholden skapt av en global pandemi, fremstår slike spørsmål om mellommenneskelige relasjoner som mer relevante enn noensinne.

Velkommen til å bistå samtalen mellom Thomas Kvam og Lars Fredrik Händler Svendsen, hos Haugar Kunstmuseum!

 


Foto øverst: Utstilling av Thomas Kvam. Foto: Øystein Thorvaldsen.

Arrangør

Haugar kunstmuseum
Telefon:
33 30 76 70

Sted

Haugar kunstmuseum
Gråbrødregaten 17
Tønsberg, 3110 Norge
Telefon:
33 30 76 70
Lars Fredrik Händler Svendsen. Foto: Simen Kjellin.
Fra utstillingen til Thomas Kvam, SchizoLeaks. Foto: Øystein Thorvaldsen.