Laster Arrangementer

Lussi Langnatt på Slottsfjellsmuseet

12. desember
19:00 - 20:30
Slottsfjellsmuseet

Lussi Langnatt!

Natten mellom 12. og 13. desember er den skumleste natten i året. Etter gammel folketro er dette Lussi langnatt, og den fryktelige trollkjerringa Lussi og hennes følge herjer ute i mørket.

Hva gjorde folka i de kalde mørke husa for flere hundre år siden når det var på det mørkeste i Norge? Hvilke tradisjoner hadde de i sine små hus uten elektrisitet eller panelovner?

Sammen med historiefortellere fra Vestfoldmuseene skal vi komme inn i de gamle husene på Tallak på Slottsfjellsmuseet og høre historier, lage minijulenek og til sist, hvis alt går bra, smake på rømmegrøt inne på den varme, trygge kafeen på museet.

Hvem vet om Lussi kommer farende forbi med Åsgårdsreia, et fantefølge som for gjennom bygdene i jula. Vi får håpe at pedagogene på museet klarer å holde spøkelser og annet pakk unna.

 

Velkommen til en skummel vandring ved Slottsfjellsmuseet søndag 12. desember kl. 19.00 – 20.30!

Billetter til Lussi Langnatt kjøpes her!

 


Vi følger regjeringens smittevernstiltak og oppfordrer besøkende til å holde en meters avstand til andre, samt bli hjemme dersom man er syk eller har luftveissymptomer. Vi anbefaler bruk av munnbind innendørs der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Arrangør

Slottsfjellsmuseet
Telefon:
33 31 29 19
E-post:
slottsfjellsmuseet@vestfoldmuseene.no

Sted

Slottsfjellsmuseet
Farmannsveien 30
Tønsberg, 3111 Norge
Telefon:
33 31 29 19