Laster Arrangementer

STENGT: Ombygging av utstilling på Larvik Museum

1. januar - 19. juni
Hele dagen
Larvik Museum
Bildet viser et maleri av Larvik fra 1685

Utstillingen i første etasje på Larvik Museum i Verksgården ombygges og fornyes, og derfor stenges museet fra januar til juni.

Årsaken er at utstillingen “Den glemte byen” bygges om.

Den 26. juni åpner museet en egen jubileumsutstilling i anledning Larviks byjubileum. I 2021 feirer nemlig Larvik 350 år. Hele jubileumsåret skal byen merke økt aktivitet både i kulturlivet og i byen for øvrig, og Larvik Museum deltar med formidling, kunnskapsutvikling og innholdsproduksjon.

Ny utstilling i Verksgården

Den nye utstillingen skal fortelle om Larviks fremvekst og hvordan den spesielle ordningen med grevskapet satte sitt preg på byen. Fortellingen starter tidlig på 1600-tallet, og avsluttes når byen står på terskelen til en ny æra rundt 1830. I byjubileet står menneskene i fokus, og i utstillingen vil vi få møte enkeltmennesker som har levd i Larvik og på ulike måter påvirket byen de levde i.

Til utstillingsåpningen lånes det inn blant annet dokumenter og kart fra Riksarkivet i Oslo og Rigsarkivet i København.

Besøke oss?

Ønsker du å titte i ØP-arkivet eller handle i museumsbutikken? Selv om vi går bort fra de vanlige åpningstidene vil det bli anledning til å besøke oss. Du kan ringe på ved personalinngangen mot parkeringsplassen (på utsiden av porten). Kontortid er hverdager kl 9-15. Ønsker du å se historisk film i Lille Munken, kan du booke tid ved å sende en e-post.

For øvrig blir det både foredrag, ferieaktiviteter og annet å oppleve denne våren. Mer informasjon om dette følger.

Vi gleder oss til å ta imot besøkende i ny utstilling i juni!

Sted

Verksgården
Nedre Fritzøegate 2
Larvik, Norge