Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

«Skjulte skatter» – sommerutstilling Eidsfos Hovedgård

22. juni 2019 - 11. august 2019
Jernverket Eidsfoss, Vestfoldmuseene

«Skjulte skatter»

Tittelen på årets sommerutstilling er lånt fra Calina Pandele Yttredal, og hennes prosjekt med samme navn.

I sommer har stiftelsen Galleri Eidsfos Hovedgård den glede å presentere
Hans Normann Dahl og Calina Pandele Yttredal som årets sommerutstillere.
Salgsutstilling i galleriet (Calina Pandele Yttredal) og Bakerrommet i hovedgårdens sidefløy – Kavalerfløyen.

 

Utstillingen åpner lørdag 22. juni klokken 12.00.
Åpen hver lørdag og søndag, kl. 12–17, til og med søndag 11. august.

Gratis adgang.

Hans Normann Dahl (1937–2018) var en av de mest allsidige billedkunstnere i Norge. Hans tegninger ble kjent for det store publikum da han var avistegner i Dagbladet på fast frilansbasis 1967–88.

I de tidligere årene lå Hans Normann Dahls hovedinteresse i tegning, bokillustrasjon, plakatkunst og avistegning. Fra 1980-årene og utover har Hans Normann Dahl gått mer og mer over på maleri i sin praksis som kunstner.
Kilde: fineart.no

Calina Pandele Yttredal (f. 1955) har markert seg nasjonalt og internasjonalt gjennom flere tiår, ved en allsidig kunstnerisk produksjon og innovative teknikker og materialer, innen maleri, tegning, grafikk, lysskulpturer, utsmykninger.

Hun har utforsket samspillet mellom farge, lys, rom og har utviklet en egen maleteknikk med iriserende og transparente medier som forandrer seg med lyset i omgivelsene. Temaene i Yttredals verker kretser omkring forvandling, forholdet menneske – natur, tidsaktuelle problemstillinger sett gjennom gamle sagn, eventyr, mytologi.

Hennes verker er blitt vist på utstillinger i Oslo og resten av landet, som bl.a. i Galleri Arctandria, Kunstnerforbundet, Tegnerforbundet, Brandstrup, Kunstmuseet KUBE. Yttredal har også representert Norge med utstillinger i utland, som bl. a i Japan, Helsinki, New York, Paris. Blant hennes nyeste utsmykningsprosjekter nevnes 5 m høye interaktive lysskulptur «Sjøhest” som stiger opp av havet ved Slemmestad Brygge og forandrer seg med himmel og hav,  lysskulpturen «Wind-eye», bestilt av Kunstpark Tranøy i Hamsuns rike, fasadeutsmykningen «Landskap fra Finnmark» ved Kirkenes Snowhotel, utsmykningen «Enn om vi kledde fjellet», innviet i Molde i anledning nasjonalmarkering av Bjørnson-året. Yttredal er innkjøpt av en rekke institusjoner, har deltatt i TV og radioprogrammer, har mottat bl.a Kultur og Næringprisen og er innlemmet med grafikk i Dronning Sonjas kunstsamling. Hun har gitt ut fagbøker på Gyldendal forlag og Fagbokforlaget benyttet som pensum i høgskolesektoren.

Kilde: Calina Pandele Yttredal

 

Arrangør

Jernverket Eidsfoss
Telefon:
922 19 412
E-post:
jernverketeidsfoss@vestfoldmuseene.no
Hjemmeside:
www.vestfoldmuseene.no/jernverket-eidsfoss

Sted

Eidsfos Hovedgård
Gårdsgata 1
Eidsfoss, 3095 Norge