Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Sommerskole i vikingtid!

21. juni - 25. juni
Midgard vikingsenter

Sov ikke bort ferien! Bli heller med på en reise tilbake til vikingtiden

 

Sommerskolen på Midgard er en aktiv og spennende uke for barn 8-10 år (født i 2011, 2012 og 2013). Sommerskolen holdes 21.- 25. juni, hver dag kl. 8.45 – 15.30 (opplegg kl. 9.00-15.10).

Stig opp i otta om du rikdom vil røve.

Sjelden vinner den sovende seier.»

– Håvamål

Om sommerskolen

På sommerskolen skal vi ikke ut og røve rikdom, men vi skal utforske og lære om vikingene skikker, hverdagsliv og kamper på en spennende og lærerik måte. De var modige, eventyrlystne og kreative mennesker.

Sommerskolen gjennomføres for 5. året på rad og vi har funnet en fin kombinasjon av læring, lek og opplevelse. I løpet av de fem dagene skal barna grave i jord fra en ekte gravhaug, prøve mange håndverksteknikker, slåss som en viking, leke som vikinger, smake på vikingmat og lage sin egen utstilling av sine håndverksprodukter.

Barna blir delt i mindre faste grupper, så det blir gode muligheter til å få nye venner. I tilbakemeldingene fra tidligere år fortalte barna nettopp om nye vennskap de fikk.

Det rikt sammensatte programmet innebærer at vi gjør mange aktiviteter og forflytter oss mellom ulike steder hver dag. Vi skal gjøre vårt aller beste for å motivere og involvere hvert enkelt barn, men en god opplevelse av sommerskolen forutsetter at barna klarer å følge et fastlagt program i en gruppe. Vi ber foresatte gå igjennom ukeprogrammet med barna slik at de er forberedt. Ukeprogrammet sendes ut i midten av  juni.

For å kunne ivareta trivsel og sikkerhet for alle barna er det svært viktig at foresatte oppgir om barnet har spesielle behov, allergier, medisinbruk, osv. Det gjelder særlig hvis barnet har behov for litt ekstra oppfølging i det sosiale samspillet med andre barn.

Praktisk informasjon og tider

Aktivitetene vil foregå både på senteret, på vikinglekeplassen, i Borreparken og i Gildehallen. Vi er ute hver dag, i all slags vær. Det er to matpauser – kl. 11.00 og ca 14.30. Det blir god tid til frilek, bueskyting og øksekasting på slutten av alle dagene.

Barna leveres mellom kl. 08.45 og 09.00. Henting skjer mellom kl. 15.10 og 15.30.

Den siste ettermiddagen, fredag 25. juni, inviterer vi foresatte til å delta på en avslutning. Her viser barna frem hva de har laget, og vi serverer enkel vikingmat.

Lederen for sommerskolen, Anne Jæger, har relevant utdanning, lang erfaring fra arbeid med barn og unge. Med seg har hun to flinke formidlere som er sammen med barna hele uken.

Påmelding, priser og kontaktinformasjon

Klikk her for påmelding!

Påmeldingsfrist: 16. juni.

Pris kr. 1950,- per barn.

Ved spørsmål: Ring Anne Jæger på tlf. 93 46 20 80 eller maile til anne.jaeger@vestfoldmuseene.no.

Vi har plass til 20 barn. Først når deltageravgiften er betalt, er plassen sikret.

  • Ved avbestilling før 3. juni gis det 100 % refusjon av det innbetalte beløpet minus et administrasjonsgebyr på 300 kr.
  • Ved avbestilling mellom 3. juni og 18. juni gis det 50 % refusjon av det innbetalte beløpet minus et administrasjonsgebyr på 300 kr.
  • Ved avbestilling senere enn 19. juni gis det ikke refusjon.

Foto øverst: Espen Winther

Arrangør

Midgard vikingsenter
Telefon:
33 07 18 50
E-post:
midgardvikingsenter@vestfoldmuseene.no

Sted

Midgard vikingsenter
Birkelyveien 9
Borre, 3184 Norge
Gøy på sommerskole! Foto: Torstein Gamst