Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Sommerskole

22. juni 2020 - 26. juni 2020
Midgard vikingsenter
tre barn som graver i jorda

Midgard sommerskole 2020

– en aktiv og spennende uke for barn fra det året de fyller 8 til og med det året de fyller 10. Sommerskolen holdes 22.- 26. juni, hver dag kl. 8.45 – 15.30 (opplegg kl. 9.00-15.10).

Sov ikke bort ferien! Bli heller med på en reise tilbake til vikingtiden!

 «Stig opp i otta om du

rikdom vil røve.

Sjelden vinner den sovende

seier.»              Håvamål

 

Vikingene var modige, eventyrlystne og kreative mennesker, og på sommerskolen utforsker vi og lærer om deres skikker, hverdagsliv og kamper på en spennende og lærerik måte.

Sommerskolen gjennomføres for 4. året på rad og vi har funnet en fin kombinasjon av læring, lek og opplevelse. Barna blir kjent med ulike yrker som jobber sammen for å skaffe kunnskap om vikingtiden. I løpet av fem dager siste uken i juni skal barna grave i jord fra en ekte gravhaug, prøve mange håndverksteknikker, slåss som en viking, spille vikingspill, leke som vikinger, smake på vikingmat og lage sin egen utstilling av sine håndverksprodukter.

Barna blir delt i mindre faste grupper, så det blir gode muligheter til å få nye venner. I tilbakemeldingene fra tidligere år fortalte barna nettopp om nye vennskap de fikk.

Aktivitetene vil foregå både på senteret, på vikinglekeplassen, i Borreparken og i Gildehallen. Vi er ute hver dag, i all slags vær. Det er to matpauser der barna spiser medbrakt mat – kl. 11.00 og 15.10.

Barna leveres mellom kl. 08.45 og 09.00. Henting skjer mellom kl. 15.10 og 15.30.

Den siste dagen, fredag 26.6, kl. 15.30-16.30, inviterer vi foresatte til å delta på en avslutning. Her viser barna frem hva de har laget, og vi serverer enkel vikingmat.

Lederen for sommerskolen, Anne Jæger, har relevant utdanning, lang erfaring fra arbeid med barn og unge, erfaring fra sommerskole og godkjent førstehjelpskurs. Med seg har hun to flinke formidlere som har ansvaret for den praktiske gjennomføringen.

Pris kr. 1950,- per barn.

Påmelding fortløpende.

 

Først når faktura er betalt innen betalingsfristen, er plassen sikret.

  • Ved avbestilling før 3. juni gis det 100 % refusjon av det innbetalte beløpet minus et administrasjonsgebyr på 300 kr.
  • Ved avbestilling mellom 3. juni og 18. juni gis det 50 % refusjon av det innbetalte beløpet minus et administrasjonsgebyr på 300 kr.
  • Ved avbestilling senere enn 19. juni gis det ikke refusjon.

Eventuelle spørsmål kan sendes til: anne.jaeger@vestfoldmuseene.no

 

FOTO: Jonas Nord Gusland

Sted

Midgard vikingsenter
Birkelyveien 9
Borre, 3184 Norge