Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Tidenes sommer – på museum!

23. mai - 15. august
Bildet viser fire barn med lekesverd, skjold, hjelm og øks på rekke.

Ta turen til våre museer i sommer!

Vi tilbyr helt unike opplevelser på våre museer, og sommersesongen er spesielt fin. Vi gleder oss både til å møte alle som er på Norgesferie! Vi har tro på at sommeren 2020 blir fantastisk i Vestfold, og på museene tilrettelegger vi for smittefrie opplevelser.

Våre museer er åpent som følger:

Aluminiummuseet 

Velkommen til vårt museum torsdag – søndag kl. 12-16! Hos oss kan du oppleve en spennende utstilling, kino med et rikt filmrepertoar og egen avdeling med digitale spill for de yngre besøkende.

Berger museum 

Berger museum og Café Jebsen har åpent onsdag – søndag kl. 11-16. Få med den flotte sommerutstillingen på Fossekleiva, Tett [på] avstand – en videolabyrint, samt arbeiderboligen som er åpent fra fredag til søndag fra kl. 11-16.

Haugar Vestfold kunstmuseum – åpner 29. juni!

Vårt kunstmuseum feirer 25 år i år! Vi markerer dette med en fantastisk jubileumsutstilling! Utstillingen fyller hele museet vårt med over 100 arbeider, og er kuratert av professor i kunsthistorie ved Universitet i Oslo, Øivind Storm Bjerke. Velkommen til oss mandag – fredag kl. 11 – 17 og lørdag – søndag kl. 12 – 17. Vi åpner 25. juni kl. 11.00.

Hvalfangstmuseet 

Besøk vår nye utstilling på Hvalfangstmuseet – midt i Sandefjord sentrum! Museet og hvalbåten “Southern Actor” holder åpent hver dag kl. 10-17 i sommersesongen. Her planlegges spennende sommeraktiviteter for barn og ulike omvisninger.

Jernverket Eidsfoss 

Vi holder jernverksmuseet åpent onsdag – søndag, kl. 12-17. I tillegg er Postkontormuseet åpent fredag – tirsdag i samme tidspunkt. Vi byr på gratis omvisning søndager kl. 14. I tillegg til jernverksmuseet har vi mindre gratis utstillinger og pop-up markeder. Eidsfoss kro er åpent alle dager.

Larvik Museum

Herregården holder åpent hver dag kl. 12-16, mens Sjøfartsmuseet og Larvik Museum i Verksgården holder åpent tirsdag-søndag kl. 12-15.30. Velkommen til en reise inn i grevetiden!

Midgard vikingsenter 

Vårt vikingsenter er åpent! I tillegg tilbyr vi organiserte omvisninger i Gildehallen. Vi arrangerer øksekasting og slindring som aktiviteter på utsiden. Det blir også organiserte omvisninger i Borreparken. Vi holder åpent hver dag fra kl. 11 – 16.

Munchs Hus 

Besøk vår helt nye museumsbutikk, midt i smørøyet i sommerbyen Åsgårdstrand! Butikken holder åpent tirsdag – søndag kl. 11.00-17.00.

Vi inviterer til vandringer i Åsgårdstrand, i Munchs fotspor, tirsdag – søndag kl 11.30, 13.00, 14.30 og 16.00. Varighet 1 time.

Slottsfjellsmuseet 

Museet og Slottsfjellstårnet er åpent hver dag kl. 11-15. I Slottsfjellstårnet vil årets nye utstilling, «Mitt Slottsfjell 2», være tilgjengelig for publikum. Tirsdager er fremdeles «Gratis Tirsdag». Seter-kafeen har åpent i hele sommer og kan friste med nydelig bakst og godt drikke til. Sauene er også på plass på Slottsfjellsområdet!

Vestfoldarkivet i Sandefjord

Ta et dypdykk i Vestfoldarkivet i sommer! Lesesalen er åpen med forhåndsavtale, onsdager fra kl 9-15. Velkommen!

 

På alle våre enheter har vi iverksatt gode hygiene- og smitteforebyggende tiltak i henhold til Folkehelseinstituttets veiledning, god skilting og informasjon både til publikum og for våre ansatte.

Bildet viser Munchs hus med innsyn til inngangen.
FOTO: Mekonnen Wolday
FOTO: Ukjent
Bildet viser en kvinne kledd i skjorte og skjørt med hodeplagg. Hun bærer på to bøtter.
FOTO: Vidar Askland
Bildet viser en installasjon i aluminium og glass.
FOTO: Hanne Bergby Olsen
FOTO: Majala Tamber