Laster Arrangementer

Utstillinger og forestilling hos Munchs hus

19. juni - 22. august
Munchs hus

Vandringer

«Kom så går vi og ser på bildene mine. Der kan De se, de er her alle sammen. Det er bare menneskene som skifter litt.» Edvard Munch til venn Rolf Stenersen, på besøk i Åsgårdstrand.

Gå ikke glipp av våre vandringer i Munchs fotspor! Vi titter inn i Munchs hus og atelier.

Tirsdag – søndag, kl. 11.30, 13.00, 14.30 og 16.00 i juni, juli og august.

 

Utstilling med Eirin Støen

I Edvard Munchs atelier i Åsgårdstrand vil Eirin Støen vise en serie verk inspirert av Munchs forhold til stedet, hans egne hager, naturen og lyset slik det er reflektert i Munchs billedverden.

6 scanografier, under tittelen «We are Flames Which Pour Out of The Earth»  og tre nye skulpturer produsert for denne utstillingen, «Dancers».

Besøk utstillingen fra 19. juni til 18. juli, kl. 11 – 17.

 

Utstilling med Crispin Gurholt

Munchs skygge er en videoinstallasjon av Crispin Gurholt som viser oss Munchs hus og hage vinterstid, et sommersted utenfor sesong: Kaldt, rått og stengt. Filmen sammen med fotografiet fra Munchs soveværelse i huset, er iscenesatt i en liten brakke i parken laget av OSB-finerplater. Byggverkets utforming, en slags midlertidig arbeidsbrakke, henspiller på noe temporært og nomadisk, en rastløs ensomhet.

Besøk utstillingen fra 19. juni til 22. august, kl. 11 – 17. 

 

Forestillingen Et dikt om livet, med Geirr Johnson

En forestilling om mennesket, mytene og kunstneren Edvard Munch, hvor temaene kjærlighet, angst og død er sentrale elementer.

Publikum blir kjent med Munchs betraktninger om egen oppvekst og hva som formet ham til å bli den han ble. Billedferien «Livsfrisen» regnes av Munch selv som hovedverket i hans kunstneriske virke og inneholder malerier og grafikk med dypt personlige og uttrykksmettede motiver. Munch kaller frisen også «Et dikt om livet».

 

Et dikt om livet. Foto: Geirr Johnson

Bilder som Kyss, Vampyr, Madonna, Melankoli og Skrik, Kvinne i tre stadier og Livets dans berører temaer som preget Munch på forskjellig vis. Gjennom betraktninger og tilbakeblikk på sitt eget liv tas publikum med inn i historien bakenfor motivene og nærmere mennesket Munch.

I denne forestillingen presenterer skuespiller Geirr Johnson Edvard Munch gjennom ord hentet fra hans egne dagboknotater. Forestillingen spilles i Munchs atelier i Åsgårdstrand. Slik kommer publikum tett på kunstneren, både fysisk og gjennom ord og stemninger.

Forestillingen er satt opp 24./25./31. juli og 1./7./8. august, kl. 15.00.

 

 

Arrangør

Munchs hus
Telefon:
482 29 298
Hjemmeside:
https://vestfoldmuseene.no/munchs-hus/

Sted

Munchs hus
Edvard Munchs gate 25
Åsgårdstrand, 3179 Norge
Detalj fra verket Dancers.
Munchs skygge, installasjon.
Interiør Munchs hus. Foto: Thomas Moss.