ÅPNINGSTIDER
I DAG: 11-16*

Besøk Larvik Museum og vår flotte, nye utstilling!

Grevskapshistorie, byhistorie og maritim historie

Bildet viser to jenter ved en gammel kiste
20
jun. 2021
15
aug. 2021
20
jun. 2021
15
aug. 2021
Bildet viser Herregårdens fasade
20
jun. 2021
15
aug. 2021

Lørdag 26. juni åpnet en ny utstilling på Larvik Museum i Verksgården i anledning byen og grevskapets 350-årsjubileum.

Ny utstilling i Verksgården, flere møbler i Herregården og maritime aktiviteter på Sjøfartsmuseet er bare noen av Larvik Museums tilbud til besøkende denne sommersesongen.

Forsiden til bladet ARKIVERT. Hovedbildet er et sort-hvit bilde av Slottsfjellstårnet med et stort hvitt banner med en stor V på.

Nå lanseres en ny utgave av bladet med historier hentet fra arkivene og museenes samlinger. Denne gangen handler det om andre verdenskrig.

Bildet viser åtte mennesker som ser seg rundt i Nevlunghavn.

Den 26. og 27. juni hadde Larvik museum besøk av våre polske partnere i prosjektet «The Wooden Treasure. Preserving heritage design future». 

Bildet viser et maleri over Larviksfjorden

Herregårds- og grevskapshistorie et sentrale forsknings- og formidlingsområder for Larvik Museum. Ulike egenskaper bidrar til at Larvik som grevskap og residensby er en sjeldenhet i norsk historie.

Bildet viser et gammelt kart over Larvik.

I 2015 kunne Larvik ha feiret 350-års jubileum, noe som nok er ukjent for de fleste. Midt mellom fjorårets viktige og nasjonale feiring av grunnloven og neste års markering av slaget ved Nesjar, har vi god grunn til å jubilere. Så hvorfor gjør vi det ikke?