ÅPNINGSTIDER
I DAG: 12-15.30*

Besøk Larvik Museum og vår flotte, nye utstilling!

Grevskapshistorie, byhistorie og maritim historie

Bildet viser arbeidere på en hvalstasjon i Syd-Georgia
20
jun. 2019
31
des. 2029
Bildet viser en alliert konvoi som krysser Atlanterhavet
20
jun. 2019
31
des. 2029
Bildet viser flere gamle flasker fra glassverket.
15
jun. 2021
31
des. 2029
Bildet viser en smilende kvinne kledd i sort. Hun står og holder en stor bok som er åpen. På bildet står det Tidsfordriv - en podkast fra Vestfoldmuseene

I denne episoden lærer vi om likvidasjonen av jødiske eiendeler under andre verdenskrig for å markere deportasjonen av norske jøder 26. november 1942.

Her er oversikt over våre åpningstider før- og etter jul:     Bilde øverst: Juletrefest. Foto: Odd Vidar Omdal.
Bildet viser en smilende kvinne kledd i sort. Hun står og holder en stor bok som er åpen. På bildet står det Tidsfordriv - en podkast fra Vestfoldmuseene

To moderne vrier på en kriseoppskrift fra krigens dager - og tips til hvordan du kan utnytte all maten og snike inn litt ekstra grønnsaker i søtsakene.

Bildet i svart/hvitt viser En av æresportene i anledning åpningen av Grevskapsbanen 13. oktober 1881.

Det er spennende tider i Larvik. Alle som kjenner sin lokalhistorie vet at transportløsninger har vært tema for byen helt tilbake til grevenes tid.

Bildet viser den røde Herregården i snø. Fotograf Vidar Askeland

For noen dager siden besøkte vi kolleger på Københavns Museum for å høre hvordan byen bruker sin historie, og hvordan kulturarvinstitusjoner som for eksempel museer bidrar til dette.

Bildet i svart hvitt viser to portrettbilder av Olga og Erika Hassel.

Blant de første forkjemperne for kvinnelig stemmerett i Larvik var søstrene Olga og Erika Hassel. Søstrene var begge født i Porsgrunn, men flyttet til Larvik og bodde sammen med sine seks søsken i huset Willemannsruhe på Nanset.