Her finner du nylige og eldre nyheter fra Larvik Museum.

Månedens bilde i november

25. november 2020

Jazzmusikeren Martin Sachnowitz er motivet for månedens bilde i november. På bildet ser vi en ung, velkledd mann som ser rett i kamera. Det er trolig tatt sent i 1930-årene. Bildet er utlånt til Larvik Museum av familien, og brukes i Vestfoldmuseenes formidlingsprosjekt «Det angår også deg».

Kanonkula: en statusoppdatering

20. november 2020

I februar 2020 fant Larvik kommunes trepleier Lars Ottar Halvorsen en kanonkule i stammen på et furutre. Hvordan havnet kula i treet, og når? Nyheten om funnet spredte seg raskt og satte fantasien i sving hos mange.

Våre museer holder åpent, men følg med for oppdateringer

9. november 2020

Vestfoldmuseene holder fortsatt dørene åpne for publikum og tilbyr fine opplevelser på våre museer. Vi følger FHIs krav til smittevern og har gode rutiner som gjør at du skal føle deg trygg når du kommer til oss.

Bildet viser en gipsmodell av Herregården fra 1926

Månedens bilde i oktober

22. oktober 2020

Månedens bilde i oktober er en situasjonsrapport fra konservatorens verksted, hvor en gipsmodell av Herregården får et sårt ettertrengt løft. Foto: Aleksander Vågen Oxholm

Bildet viser Herregården fra sør

Åpningstider og aktiviteter i høstferien

5. oktober 2020

Verksgården holder stengt i høstferien, mens Herregården åpnes for aktiviteter for store og små.

Miniatyrportrettet av Ulrik Frederik Gyldenløve

Månedens bilde i september

29. september 2020

Månedens bilde i september er et miniatyrportrett av Norges stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve (1638–1704). Larvik grevskap ble opprettet den 29. september 1671 med Gyldenløve som den første greven. Grunnleggelsen av byen Larvik knyttes til samme dato, og derfor feires byens 350 års jubileum i 2021. Så enkelt kan det sies, men historien bak faktaene er mer komplisert enn som så, og involverer så vel rikspolitiske hendelser som mer lokale.

Bildet viser en pikeklasse i Larvik i 1951

Månedens bilde i august

18. august 2020

I disse dager er det skolestart for mange elever. Sommerferien er over og et nytt skoleår tar til. For de yngste barna er det kanskje første gang de går inn i skolegården og møter en helt ny hverdag. De eldre elevene treffer igjen kjente lærere og skolekamerater. (Foto: Jacob Emanuel Ludwigsen/Vestfoldmuseene).

Bildet viser en kurbygning fra Larvik Bad

Månedens bilde i juli

24. juli 2020

En eksklusiv kuranstalt dukket opp på Nanset på slutten av 1880-tallet. Bruken av anstalten fulgte tett de samtidige europeiske trendene innen helse og rekreasjon. (Foto: Ukjent fotograf, Per Nyhus lokalhistoriske fotosamling/Larvik Museum. Utlånt av Gudrun Morris)

Carl Nesjar – 100 år siden Larviks æresborger ble født

4. juli 2020

Carl Nesjar ble født i Larvik 6. juli 1920. I år er det 100 år siden han ble født. (Foto over: Carl Nesjars "Larvik havn". Ett av tre veggmalerier som opprinnelig ble malt til kafe «Heimen» i Storgata 32. I dag i Vestfoldmuseene IKS, avd. Larvik Museums eie. Mekonnen Wolday/Vestfoldmuseene IKS.)