Her finner du nylige og eldre nyheter fra Larvik Museum.

Miniatyrportrettet av Ulrik Frederik Gyldenløve

Månedens bilde i september

29. september 2020

Månedens bilde i september er et miniatyrportrett av Norges stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve (1638–1704). Larvik grevskap ble opprettet den 29. september 1671 med Gyldenløve som den første greven. Grunnleggelsen av byen Larvik knyttes til samme dato, og derfor feires byens 350 års jubileum i 2021. Så enkelt kan det sies, men historien bak faktaene er mer komplisert enn som så, og involverer så vel rikspolitiske hendelser som mer lokale.

Bildet viser en pikeklasse i Larvik i 1951

Månedens bilde i august

18. august 2020

I disse dager er det skolestart for mange elever. Sommerferien er over og et nytt skoleår tar til. For de yngste barna er det kanskje første gang de går inn i skolegården og møter en helt ny hverdag. De eldre elevene treffer igjen kjente lærere og skolekamerater. (Foto: Jacob Emanuel Ludwigsen/Vestfoldmuseene).

Bildet viser en kurbygning fra Larvik Bad

Månedens bilde i juli

24. juli 2020

En eksklusiv kuranstalt dukket opp på Nanset på slutten av 1880-tallet. Bruken av anstalten fulgte tett de samtidige europeiske trendene innen helse og rekreasjon. (Foto: Ukjent fotograf, Per Nyhus lokalhistoriske fotosamling/Larvik Museum. Utlånt av Gudrun Morris)

Carl Nesjar – 100 år siden Larviks æresborger ble født

4. juli 2020

Carl Nesjar ble født i Larvik 6. juli 1920. I år er det 100 år siden han ble født. (Foto over: Carl Nesjars "Larvik havn". Ett av tre veggmalerier som opprinnelig ble malt til kafe «Heimen» i Storgata 32. I dag i Vestfoldmuseene IKS, avd. Larvik Museums eie. Mekonnen Wolday/Vestfoldmuseene IKS.)

Bildet viser en akvarell med motiv fra Larvik fra 1814

Månedens bilde i juni

25. juni 2020

Et spleiselag sørget for at vi fikk sikret oss akvarellen med Carl Gustaf Strøms utsikt over Larvik i 1814. Maleriet skal snart tilbake til Langestrand, der det hører hjemme.

Bildet viser ;Larvik torg ca 1970

Larvik Museum starter fotoinnsamling

29. mai 2020

I 2021 feirer Larvik 350 år. I anledning byjubileet samler, digitaliserer og tilgjengeliggjør Larvik Museum foto- og videomateriale fra byens nære historie. Til dette trenger vi din hjelp. (Foto over fra Tor Buaas samling)

Bildet viser overrekkelse av sjekk fra Sparebankstiftelsen DNB til Larvik Museum

Larvik Museum fikk 150.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB

19. mai 2020

I 2021 feirer Larvik 350-årsjubileum. Larvik Museum planlegger mange spennende aktiviteter i jubileumsåret, og fikk nylig 150.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av dette.

Bildet viser en illustrasjon av luftskipet Norge over Nordpolen

Månedens bilde i mai

12. mai 2020

Månedens bilde viser luftskipet «Norge» som natt til den 12. mai i 1926 fløy over Nordpolen. Om bord i skipet var blant annet Roald Amundsen – og Oscar Wisting fra Larvik.
(Foto: Faksimile Østlands-Posten)

Bildet viser et motiv fra Farriskilen

Månedens bilde i april

5. april 2020

Et gammelt foto over Farriskilen ga digital fotomedarbeider og museumsvert Maria Kolstad Johannessen en anledning til å nøste opp i stedets brukshistorie (Foto: Larvik Museum/Per Nyhus lokalhist. fotosamling, utlånt av Ruth Børresen ).