Her finner du nylige og eldre nyheter fra Larvik Museum.

Bildet viser et maleri av Larvik fra 1685

Kommende jubileumsutstilling på Larvik Museum

4. januar 2021

Utstillingen i første etasje på Larvik Museum i Verksgården ombygges og fornyes, og derfor stenges museet fra januar til juni. Maleriutsnittet over, som forestiller et idyllisert Larvik, ble malt ca 1685, trolig av Louis Boudan. (Bibliothèque nationale de France)

Bildet viser Larvik Museums bygning i Verksgården

Siste åpningsdag før jul

16. desember 2020

Siste mulighet for å besøke Verksgården i år blir søndag 20. desember.

Bildet viser musikere og sangere i Larvik kirke

Månedens bilde i desember

10. desember 2020

Den tredje og fjerde juledag 1944 og tredje og fjerde nyttårsdag 1945 fikk Larviks befolkning muligheten til å være med på en stor konsertopplevelse i Larvik kirke. Gruppebildet av musikere og kor er blitt månedens bilde i desember, og samtidig den siste artikkelen i denne serien inntil videre.

Julekortmotiv viser en nisse inne i et fuglenek. Tallet ti på bildet.

Julekalender – luke 10

10. desember 2020

Pakker fra bestefar!

Julekortmotivet viser en hest som ser ned på en snorkende julenisse i høyet

Julekalender – luke 5

5. desember 2020

Det er julaften 1917, og barnehjemsbarna har samlet seg til fotografering rundt det ferdigpyntede juletreet.

En annerledes julegave til barn og unge

3. desember 2020

I 2020 ga Larvik Museum ut et aktivitetshefte for barn og unge om Herregården i Larvik. Kanskje finner den nå veien under et utvalg juletrær?

Månedens bilde i november

25. november 2020

Jazzmusikeren Martin Sachnowitz er motivet for månedens bilde i november. På bildet ser vi en ung, velkledd mann som ser rett i kamera. Det er trolig tatt sent i 1930-årene.

Kanonkula: en statusoppdatering

20. november 2020

I februar 2020 fant Larvik kommunes trepleier Lars Ottar Halvorsen en kanonkule i stammen på et furutre. Hvordan havnet kula i treet, og når? Nyheten om funnet spredte seg raskt og satte fantasien i sving hos mange.

Bildet viser en gipsmodell av Herregården fra 1926

Månedens bilde i oktober

22. oktober 2020

Månedens bilde i oktober er en situasjonsrapport fra konservatorens verksted, hvor en gipsmodell av Herregården får et sårt ettertrengt løft. Foto: Aleksander Vågen Oxholm