Åpning av jubileumsutstillingen “Byen og grevskapet”

Lørdag 26. juni åpnet en ny utstilling på Larvik Museum i Verksgården i anledning byen og grevskapets 350-årsjubileum.

Lørdag åpnet offisielt den nye jubileumsutstillingen “Byen og grevskapet – Larvik i grevskapstiden 1671–1821” i Verksgården. På grunn av koronatilpasninger ble kun et fåtall gjester invitert til åpningen.

Åpningen fant sted på loftet, hvor publikum fikk oppleve taler og hilsener fra ordfører Erik Bringedal, Vi350-styringsgruppeleder Rune Høiseth, direktør i Vestfoldmuseene Lene Walle, og prosjektleder og konservator NMF Aina Aske. Dessuten ble det en overraskende visitt fra den forhenværende eier av byen og grevskapet, nemlig Ulrik Frederik Gyldenløve. Den belevne stattholderen ble avløst av Victoria Willumsen Lewis (fiolin) og Nora Dahl Nilsen (cello), studenter ved Barratt Due musikkinstitutt, som fremførte enkeltstykker av Bach og Beethoven.

Om utstillingen

Utstillingen er produsert av Vestfoldmuseene ved Aina Aske, Gro Stalsberg og Lars Rauan, med bistand av øvrige kolleger ved Larvik Museum. En rekke lokale leverandører har også bidratt i utstillingsproduksjonen. Mer om tema for utstillingen kan du enn så lenge lese i kortfattet form her. I tide til 350-årsdagen 29. september vil det bli publisert en egen utstillingskatalog.

Utstillingen er finansiert av Vestfoldmuseene og Vi350 – Larvik Byjubileum/Larvik kommune.

Utstillingen er åpen for publikum. For åpningstider i Verksgården, se her. Mer informasjon om omvisningstilbud i utstillingen kommer snart!