Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet er ett av tre visningssteder ved Larvik Museum og tar for seg byens maritime historie.

Sommeren 2019 åpnet to nye utstillinger i Sjøfartsmuseets underetasje. I utstillingen «Krigsseilere fra Larvik» møter vi ti larviksgutter som seilte på verdenshavene under andre verdenskrig, og som opplevde bombinger og torpederinger. Opplev også den nye utstillingen «Hvalfangstbyen Larvik». Hvalfangsten var en av Vestfolds viktigste næringer. Denne utstillingen forteller om Larviks historie som hvalfangstby. I vår lille maritime kino viser vi «På ekspedisjon med Norhval», som gir et spennende innblikk i hvalfangsten gjennom flere fangstsesonger. Vi viser også «Dokumentarfilm om Larviksgutten og krigsseileren Gunnar Knudsen». Filmen er laget av Rune Sørlie og Yngve Rakke, med støtte fra Larvik kommune.

I tillegg kan du se utstillingen «Oppdagere og eventyrere», som handler om åtte Larvikinger som har utfordret havet og naturkreftene mer enn de fleste. Deres ekspedisjoner har hatt ulike formål. Noen har reist for å bevise en teori eller oppnå et mål, andre har vært drevet av ren eventyrlyst. Alle har de gjennom sine reiser bidratt til å sette Larvik og Norge på kartet. Thor Heyerdahl, Magnus Andersen, Oscar Wisting, C.A. Larsen, Erling og Julie Tambs, og Reidar Teigen og Odd Ekanger Olsen.

Sjøfartsmuseet har aktivitetsrom for barn i sommersesongen.

Jærbuen

Jærbuen II ble sjøsatt som lystbåt fra Colin Archers slipp på Tollerodden i 1898. Båten ble innkjøpt i 2007 i forbindelse med 175-årsjubileet for Colin Archers fødsel. Jærbuen har vanligvis sitt landligge ved Skottebrygga, men gjennomgår nå nødvendige reparasjoner i Risør.

Følg lenken og bla ned for adresse og åpningstider
Besøk Sjøfartsmuseet