Verksgården

Larvik Museum holder til i Verksgården på Langestrand, bydelen som historisk sett forbindes med Fritzøe jernverk og sagbruk. Her finner du våre kontorer, våre faste og midlertidige utstillinger, våre arrangementer, foredrag og familieaktiviteter.

Om Fritzøe Verk

Verksgården, eller «Verkensgården»,  var opprinnelig en del av Fritzøe jernverk som ble anlagt allerede på 1600-tallet. Verksporten og portnerboligene ble bygd i 1856 av daværende eier Michael Treschow. Museet holder til i en bygning som tidligere var stall for verkets hester. Larvik Museum flyttet fra Herregården til Fritzøe Verk i 2002.

På museet kan du kjøpe en guidebok som viser vei til spaserturer inne på verksområdet og i boligområdet på Langestrand. Vil du vite mer, har Langestrand Nyttige Selskabs utgitt Langestrands historie i to bind i samarbeid med Fortidsminneforeningen. Bind 1 heter «Langestrand og Fritzøe værk – et jernverksamfunn ved havet» og bind 2 heter «Langestrand. Fra Bellevue til Skrubbehjul». Begge er å få i museets butikk.

Vil du besøke Verksgården? Vi holder åpent daglig i hovedsesongen 19. juni–15. august. Hovedetasjen er stengt våren og forsommeren grunnet utstillingsproduksjon. Fra 27. juni vil den nye utstillingen "Byen og grevskapet" kunne oppleves.
Besøk Larvik Museum