En annerledes julegave til barn og unge

I 2020 ga Larvik Museum ut et aktivitetshefte for barn og unge om Herregården i Larvik. Kanskje finner den nå veien under et utvalg juletrær?

Det var med pågangsmot og iver at et knippe ansatte ved Larvik Museum i 2019 gikk i gang med å utforme et eget aktivitetshefte for barn og unge om Herregården. Og forventningene ble ikke mindre da vi fikk illustratør Ingebjørg Faugstad Mæland fra Sandnes Media med på laget.

Ideer, tekster og skisser ble forkastet og kom til i jevnt tempo, og til slutt satt vi igjen med et resultat som rommet det vi aller mest ønsket å få plass til: et hefte som fortalte om hvem som bodde og jobbet i Herregården, om dagligliv, om spesielle anledninger (som kongebesøk!) – kort sagt, om hvordan livet var i den gamle residensen.

Hvordan så herregårdsanlegget ut i sin storhetstid, med Gyldenløves stenhus og den store hagen? Hvem gjorde det daglige grovarbeidet, som å tenne opp i jernovnene og tømme nattpotter? Hvem var de parykk-kledde eierne av grevskap og gods?

I heftet er det viet god plass til prikk-til-prikk, labyrint, spørsmål, finn fem feil og fargeleggingsoppgaver. Her finnes også fargesprakende klistremerker, slik at barna kan kle på greven og grevinnen – som står i bare undertøyet.

Hvor får du kjøpt heftet?

Heftet er til salgs på Larvik Museum i Verksgården.

Åpningstider:

Tirsdag, torsdag og fredag: 12-15.30. Søndag: 12-16.

Siste åpningsdag i 2020: 20. desember.

Ønsker du å få heftet tilsendt en bestemt postadresse og eventuelt pakket inn i julegavepapir?

Vipps kr 130 til 107155 med “bestilling hefte” i meldingfeltet. Husk å føre på navn og adresse i egen e-post til larvikmuseum@vestfoldmuseene.no. Obs: Oppgi mobilnummeret, slik at vi kan spore betalingen til bestillingen – og legg til om vi eventuelt skal pakke inn heftet for deg. På grunn av Postens frister for sending av pakker, må heftet bestilles innen 16. desember.

 

Fakta om heftet:

  • Utkom i 2020
  • 22 sider, pluss klistremerker
  • Format 21×29,5 cm
  • Pris ved kjøp i museumsbutikk: 65,-
  • Tekst: Ane Ringheim Eriksen, Aleksander Vågen Oxholm, Aina Aske – Larvik Museum
  • Illustrasjon og design ved henholdsvis Ingebjørg F. Mæland og Ann-Kristin Lie – Sandnes Media
  • Trykk: Sandnes Media
  • Opplag: 2000

Vil du se mer? Her er en filmsnutt vi lagde i sommer.

 

Bildet viser forsida på aktivitetsheftet for barn om Herregården