Bildet viser et utsnitt av ovnen.

Fritzøeovn innkjøpt til Herregården i Larvik

En fantastisk flott 1700-talls Fritzøeovn er nå innkjøpt til Herregården i Larvik. Ved hjelp av et raust økonomisk bidrag fra Larvik Historielag (inkl. tidligere Larvik og Omegns Museumsforening) har Larvik Museum gått til innkjøp av denne flotte ovnen produsert ved Fritzøe jernverk.

Ovnen har opprinnelig stått på en herregård i Danmark før den på nytt havnet i Norge for noen år siden. Og nå skal den på nytt pryde et rom i en herregård, nærmere bestemt Herregården i Larvik.

Et flott eksemplar

På ovnens langside finner vi portrettene av Frederik V og Louise som kronprinpar og på kortsiden et kronet speilmonogram. Iflg. inventarlistene fra Herregården er det nettopp ovner med dette motivet som fantes i flere av rommene i Herregårdens hovedfløy midt på 1700-tallet. Ovnen er et flott eksemplar med bl.a. original røykkasse og dør. Vi gleder oss til å vise den frem i Herregården sommeren 2015.