Hva skjer på museet?

Det er vår, og det betyr hektisk aktivitet på museet.

Mye av tida går med til forberedelser. Vi jobber med restaurerings- og møbleringsplanen for Herregården gjennom hele året, men ettersom vi ønsker å presentere noe nytt for publikum hver sommersesong, blir naturligvis dette arbeidet ekstra intenst i vårmånedene. På toppen av dette kommer forskning, formidlingsarbeid og rekruttering av nye sommerverter – for å nevne noe.

Praktiske forberedelser til sommersesongen tar som regel mye tid. De arrangementsansvarlige utarbeider nye aktivitetskonsepter, både for Verksgården, Sjøfartsmuseet og Herregården. Og ennå gjenstår to poster på vårprogrammet – nemlig Maritim familiedag og Familiedag i Herregården.

Vi legger fortløpende ned detaljer i planene for arrangementer ut året, og vurderer hvilke arrangementer vi skal fortsette med og videreutvikle. Det er mye spennende vi har lyst til å fortelle om, men som ikke kan kringkastes helt ennå. Men at vi har bestemt oss for å etablere påskemysteriene i Herregården som tradisjon etter årets braksuksess – det kan vi med glede dele med publikum!

Vi har også flere nye tilskudd til vår samling med lokalhistoriske filmer. Disse gleder vi oss til å vise fram, når de er bearbeidet og ferdig redigert. Og gjennom forskning i arkiver – og arbeid i Herregården – dukker det stadig opp ny informasjon. Det er mye å prosessere, men utdrag av funnmaterialet herfra vil også presenteres i tida framover.

Samarbeidet med Larvik Barokk fortsetter, og likeså med eiendomsavdelingen i Larvik kommune. Med sistnevnte jobber vi med å legge bedre til rette for tilgjengeligheten i Sjøfartsmuseet, og selve arbeidet med de fysiske forbedringene vil igangsettes til høsten.

Kort sagt, det er mye å se fram til – og vi gleder oss til å åpne dørene for publikum i sommer!